Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Dezvoltarea zonei montane dâmbovițene, Moroeni-Padina-Peştera, în atenţia autorităţilor judeţene, locale şi naţionale

Autor:

Data: 1 septembrie 2016, 17:03

  •  
  •  
  •  

Consiliul Județean Dâmbovița a organizat o întâlnire de lucru cu tema – Dezvoltarea zonei montane dâmbovițene, Moroeni-Padina-Peştera. La întâlnirea de lucru au participat preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinţii Alexandru Oprea şi Corneliu Ştefan, directorul Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare în Turism , arh. dr. Victor Timotin,primarul comunei Moroeni şi şefi de instituţii deconcentrate şi agenţii hotelieri din zona Moroeni-Padina-Peştera. Preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a spus că în cel mai scurt timp trebuie să se elaboreze PUZ-ul pentru zona Moroeni-Padina-Peştera.

Adrian Ţuţuianu, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa: “Am să vă fac o prezentare generală a situaţiei din zona Moroeni-Padina-Peştera (…) pentru că ceea ce urmează să se întample acolo îi interesează în egală măsură pe toţi cei prezenţi: interesează administraţia publică judeţeană pentru că accesul are loc pe drum judeţean. Ne-am propus ca în 10 ani să creăm acolo o staţiune turistică de interes naţional. Este un proiect pe care mi l-am asumat şi pe care o să-l punem în aplicare la Consiliul Judeţean. De asemenea, îi interesează și pe cei care desfăşoară activităţi economice în zona montană, cum se dezvoltă zona şi care sunt rezultatele tipului de dezvoltare pe care îl avem astăzi. Ne interesează cum va arăta această staţiune turistică de interes naţional şi cred că toţi trebuie să ne propunem ca aceasta să fie una de succes (…)îi interesează și pe cei care execută lucrări de proiectare, lucrări de arhitectură pentru că trebuie să ne lămurim în privinţa a ceea ce propunem clienţilor noştri. Totodată, interesează și Primăria Moroeni pentru că, așa cum am spus atât primarului, cât şi consilierilor locali, viitorul comunei Moroeni stă în dezvoltarea staţiunii de la Padina-Peştera.”

În cadrul reuniunii s-au analizat atât ”Îndrumătorul privind activitatea de campare pentru zona montană a județului Dâmbovița”, ”Regulamentul de construire în zona montană”, cât și propunerile pentru dezvoltarea zonei Moroeni – Padina – Peștera.dezvoltarea zonei montane
În ultimele lunii în zona Moroeni-Padina-Peştera s-a înregistrat o creştere foarte mare a numărului de turişti , peste 200.000 de vizitatori. Un alt lucru este cert, că în ultimul an, în zona Moroeni-Padina-Peştera a crescut atât interesul investiţional cât şi interesul de agrement.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.