Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Simbolurile Târgoviştei şi ale Arhiepiscopiei Târgovişte vor ajunge pe Muntele Athos

Autor:

Data: 31 august 2016, 14:59

  •  
  •  
  •  
  •  

Cu prilejul manifestărilor dedicate aniversării a 620 de ani de atestare documentară a Cetății Târgoviștei, expediționarii dâmbovițeni grupați în jurul Asociației Chindia Jurasic Park vor merge într-un pelerinaj la locuri simbolice ale spiritualității românești, la Schitul românesc Prodromu de pe Muntele Athos.
Având Înalta Binecuvântare din partea Arhiepiscopiei Târgoviștei, echipa formată din Nicu POSTA, Ionel GLODEANU, Nini STAN și George ȚÎNCU, va duce simbolurile Arhiepiscopiei, alături de Stema Municipiului Târgoviște şi de Tricolorul țării, la la Schitul românesc Prodromu de pe Muntele Athos. Pelerii au pornit din faţa primăriei municipiului Târgovişte unde au fost aşteptaţi de primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, viceprimarii Carmen Holban şi Cosmin Bozieru ,city managerul Liviu Stoica şireprezentanţii Arhiepiscopiei Târgovişte. Plecarea se face, cu auto proprii, pe traseul Târgoviște – Giurgiu – Salonic, iar în zorii zilei de 1 august expediționarii vor fi în portul Ouranopolis, locul de îmbarcare pe vaporaș către Muntele Athos. După cum se știe, accesul aici este permis doar bărbaților, iar numărul persoanelor care pot intra într-o zi pe munte este de maxim 120 de vizitatori creștini ortodocși și de maxim 14 persoane de altă religie. Accesul este permis numai pe baza unui permis de vizitare numit “Diamoneterion”, obținut după ce vizitatorul obține acordul unei mănăstiri sau a unui schit pentru a înnopta la acel lăcaș. Costul acestui permis este de 25 euro de persoană.jurasic parc cristian stan
Obiectivul principal al acestui pelerinaj este însă, închinarea la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromița și pomenirea eroilor neamului, morți de-a lungul vremii pentru libertatea acestui popor. Ținând cont că Maica Domnului este ocrotitoarea Târgoviștei, o copie a Icoanei Maicii Domnului Prodromița va fi adusă autorităților locale și predată în ședința festivă din data de 8 septembrie – Ziua orașului.
După două zile în zona de spiritualitate creștină, echipa se va completa cu doi montaniarzi (Ileana Bocanciu și Marius Prundaru) și va purcede spre crestele Olimpului, „lăcașul zeilor” din mitologia greacă, pentru cucerirea celor 4 mari vârfuri ale masivului:
o Mytikas – 2917 m
o Skolio – 2911 m
o Stefani – 2909 m (supranumit și „Tronul lui Zeus”)
o Skala – 2866 m

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.