Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa pe podium la Competiţia Naţională de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat

Autor:

Data: 29 august 2016, 14:06

  •  
  •  
  •  
  •  

Vineri, 26 august 2016, s-a încheiat cea de-a cincea ediţie a Competiţiei Naționale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat, care s-a desfăşurat, în perioada 24-26 august a.c., la Centrul Tehnic Titu al Renault Technologie Roumanie.pompieri concurs national

După o „luptă” foarte stânsă, cu echipaje care au tradiţie, vechime şi multă experienţă în domeniu, lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa s-a clasat pe locul II la proba „descarcerarea din vehicule”, cei 6 membrii ai echipajului demonstrând profesionalismul de care dau dovadă şi pe timpul acţiunilor reale de intervenţie. Este un rezultat care ne onorează şi ne dă mari speranţe pentru viitor.

Lotul dâmboviţean a fost format din: lt. Gabriel VIŞAN – şef lot, plt.adj Eugen MĂNTESCU – şef echipaj, plt.adj. Bogdan GHEORGHE – paramedic, plt. Cătălin GURAN – paramedic, plt.maj. Carol ENACHE – paramedic, plt.maj. Alexandru MĂRUŢĂ – servant şi plt. Marius COSTACHE – servant.

A fost o competiţie foarte disputată, bazată pe fair-play, fiind totodată şi o oportunitate pentru socializare, schimb de experienţă, testarea deprinderilor practice şi îmbunătăţirea practicilor de lucru, un eveniment cu adevărat deosebit, desfăşurat într-o locaţie în care condiţiile puse la dispoziţie au fost la cele mai înalte standarde.

A fost un prilej în care schimbul de experienţă a fost, poate, cel mai de preţ bun câştigat pentru toţi competitorii care, învingători sau învinşi, au împărtăşit pasiunea care i-a reunit, aceea de SALVATORI DE VIEŢI.

Suntem onoraţi şi mândri de vicecampionii noştri naţionali în descarcerare, felicitându-i pentru efortul depus şi rezultatele obţinute, urându-le succes în viitoarele competiţii şi activitatea profesională.

CÂŞTIGĂTORII COMPETIŢIEI NAŢIONALE DE DESCARCERARE ŞI DE ACORDARE A PRIMULUI AJUTOR CALIFICAT

În perioada 24 – 26 august a.c., Centrul Tehnic Titu al Grupului Renault România a găzduit cea de-a cincea ediţie a Competiţiei Naționale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat.

Pe parcursul celor două zile de concurs, salvatorii s-au întrecut în cele două probe ale competiţiei (descarcerarea din vehicule şi acordarea primului ajutor calificat) în care le-au fost testate abilităţile şi experienţa profesională dobândită, sub arbitrajul experţilor din Scoţia şi a evaluatorilor din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ultima zi a competiției a fost marcată de ceremonia de premiere a ocupanților podiumului și prezentarea unor exerciții demonstrative în domeniul intervenției în situații de urgențe de către salvatorii dâmbovițeni și francezi.

Prezent la eveniment, inspectorul general al IGSU, general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, a felicitat toți participanții pentru performanțele obținute pe timpul competiției afirmând că „sunt mândru că în fața mea se află cei mai buni salvatori pe care îi are România în cele două domenii: traumă și descarcerare. Ați dovedit că stăpânirea de sine și respectarea procedurilor de intervenție eficientizează modul de derulare a misiunilor. Un serviciu de calitate oferit comunității se definește prin exercițiu, perseverență și devotament”.  În urma deliberării comisiei de evaluatori, care a urmărit atât îndemânarea competitorilor, cât şi însuşirea elementelor de bună practică menite să dezvolte strategiile de reducere a numărului victimelor în urma accidentelor rutiere şi acordare a primului ajutor calificat, clasamentul final a fost următorul:

La proba „Descarcerarea din vehicule”:

  • locul I: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Horea” al judeţului Mureş;
  • locul II: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Basarab I” al judeţului Dâmboviţa.
  • locul III: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Oltenia” al judeţului Dolj.

La proba „Acordarea primului ajutor calificat”:

  • locul I: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,General Magheru” al judeţului Vâlcea;
  • locul II: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş;
  •  locul III: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba.

Totodată, la finalul întrecerii, evaluatorii din Scoţia şi cei din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au acordat premii lotului reprezentativ al ISU Mureş, la categoriile „cea mai bună echipă de servanţi” – plt. maj. Miheşan Claudiu şi plt. adj. Pop Alin, „cea mai bună echipă de paramedici” – plt. adj. şef. Sima Ioan, plt. maj. Anca Eugen şi plt. maj. Toma Vlad, respectiv „cel mai bun comandant de echipaj” – plt. adj. şef Cotea Sergiu.

În acest an, la competiţie au participat cele mai bune echipaje din 13 inspectorate pentru situaţii de urgenţă (Alba, Argeş, Bihor, Braşov, Bucureşti-Ilfov, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Iaşi, Maramureş, Mureş, Sibiu şi Vâlcea), precum şi loturile reprezentative ale Facultăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” – Boldeşti. Echipele câștigătoare din acest an vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Descarcerare și Acordarea Primului Ajutor, ce se va desfășura, în premieră pentru țara noastră, anul viitor, la Târgu-Mureș.

 

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.