JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. ALARMANT! La  Potlogi există un adapost ilegal pentru câini, instanţa a dispus desfiinţarea adăpostului  însă nimeni nu se încumetă să ridice câinii

Autor:

Data: 9 august 2016, 23:03

Cu toate că există  o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă   ce trebuie pusă în aplicare  printr-un titlu executoriu, adăpostul ilegal pentru câini din curtea Mărioarei  Drăghicescu, comuna dâmboviţeană Potlogi, satul Pitaru, încă  există şi crează disconfort localnicilor din zonă. Instanţa  de judecată  a dat o decizie  definitivă şi irevocabilă    prin care   o obligă  pe Mărioara Drăghicescu  să desfiinţeze adăpostul  pentru câini înfiinţat în comuna dâmboviţeană Potlogi , ba mai mult, există şi un titlu executoriu  de desfiinţare atât  a construcţiilor-tip adăpost pentru câini cât şi pentru ridicarea câinilor adăpostiţi  în padocul ilegal de la Potlogi. Mărioara Drăghicescu  cea care deţine adăpostul ilegal  susţine că nici moartă nu renunţă la  câini, care sunt de ordinul zecilor: „Eu nu sunt adăpost, sunt persoană fizică , sunt stăpâna acestor câini şi mor cu ei de gât, să fie clar. De multe ori nu am mâncat eu şi le-am dat lor. Nu are importanţă şi nu vreau să vă spun câţi câini amNu am desfiinţat coteţele doar am mutat cu un metru mai departe de dumnealui, restul, nu desfiinţez pentru că sunt adăposturile câinilor ”, a declarat Mărioara Drăghicescu, proprietara câinilor.

 Cu toate că justiţia i-a dat dreptate familiei  Marga, cea care este cea mai afectată de existenţa acestui adăpost ilegal, la acest moment oamenii sunt cu dreptatea  în mână însă se lovesc de faptul că la nivelul judeţului nu există niciun serviciu de ecarisaj  care să poată să vină să ridice câinii adăpostiţi în padocul ilegal. Familia Marga face apel la autorităţile abilitate să-i sprijine pentru a putea pune în aplicare  titlul executoriu în baza căruia câinii să fie ridicaţi: „După doi an de zile de judecată , instanţa a hotărât că în acest loc  s-a infiinţat un adăpost de câini, un adăpost  ilegal. În baza tuturor documentelor depuse pe timpul procesului de către noi, de către instituţii ale statului, cum ar fi: DSP, DSV, primăria Potlogi  s-a constat că este vorba de un adăpost ilegal şi a dispus desfiinţarea  adăpostului de câîini. Persoana în cauză refuză  să pună în aplicare această decizie. M-am adresat instanţei pentru autorizarea mea , conform legii de a duce eu la îndeplinire această decizie. Am fost autorizat prin sentinţă judecătorească această  decizie de a desfiinţa acest adăpost, iniţial să suport eu toate cheltuielile, urmând ca prin executor juducătoresc  să recuperez banii de la doamna Drăghicescu…Executorul i-a emis somaţie pe care nu a respectat-o iar la acest moment  mă impiedic de un mic impediment  şi anume m-am adresat la toate instituţiilestatului ca prin intermediul Serviciului de ecarisaj Târgovişte să pot lua aceste animale  fără să fie maltratate  şi să fie duse într-un adăpost special amenajat. Sunt pregătit să suport toată cheltuiala  aferentă ridicării şi  transportului acestor câini.Sper să primesc sprijinul autorităţilor judeţului Dâmboviţa ”, a declarat Liviu Marga, vecin.adapost de caini potlogi

Autorităţile locale din comuna Potlogi cunosc situaţia şi spun că  în satul Pitaru există un adăpost ilegal pentru câini, ba mai mult subliniază faptul că  cei 26 de câini deranjează vecinii  prin miros, zgomot  şi văd acţiunea familiei Marga îndreptăţită:  “Instanţa a dat posibilitatea  cetăţeanului care a câştigat procesul  să desfiinţeze prin titlu executoriu, aşa cum spune  pe cheltuiala acesteia. Domnul Marga vine  şi cere ajutorul primăriei Potlogi pentru că dumnealui s-a adresat unui adăpost de căini dinTârgovişte iar dumnealor  spun că-şi depăşeşsc raza de acţiune . Eu am mers la doamna Drăghicescu şi pe cale amiabilă am încercat să o conving că trebuie să respecte decizia inatanţei, ba mai mult i-am recomandat să se adreseze asociaţiilor de animale care potrivit declaraţiilor dumneaei date în instanţă, o susţin în creşterea acestor câini. Concret i-am recomandat să găsească înţelegere la asociaţii şi să-I dea spre adopţie. Acest lucru ar stinge conflictul. Domnul Marga şi-a manifestat îngăduinţa  de a-i lăsa cinci câini . Toţi suntem iubitori de animale însă acesti 26 de câini deranjează vecinii  prin miros, zgomot  şi văd acţiunea domnului Marga îndreptăţită.  ”, a declarat viceprimarul comunei Potlogi, Viorel Drăghici.

Peste 25  de câini trăiesc laolaltă, în condiţii de care s-ar speria probabil şi maidanezii de la padocurile primăriilor din ţară. Un adevărat infern de mai bine de 8 ani, fără ca vreo autoritate a statului să ia cu adevărat atitudine faţă de aceste lucruri. La intrarea în satul Pitaru, pe strada principală există acest adăpost  de câini.  Duhoarea degajată de fecalele câinilor, mai ales în zilele toride de vară, este insuportabilă. Tabloul pare unul desprins din filme. Zeci de animale trăiesc în curte, iar alte zeci, în spatele curţii. Dulăi în toată firea se plimbă prin curte ca pe maidan. La orice apropiere de poarta gospodăriei se declanşează o adevărată nebunie. Câinii latră înnebuniţi, se urcă pe garduri, apar de unde te aştepţi mai puţin.

Vecinii nu vor decât să poată inspira şi ei, la un moment dat, aer curat.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google