Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Primarii dâmboviţeni pot accesa fonduri europene  prin programul „ȘCOALĂ PENTRU TOȚI”

Autor:

Data: 13 iulie 2016, 12:30

  •  
  •  
  •  

Preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a susţinut la începutul săptămânii o conferinţă de presă în cadrul căreia a abordat mai multe subiecte destul de importante pentru judeţul Dâmboviţa. Unul dintre subiectele abordate a fost cel legat de  publicarea ghidului de finanţare „ȘCOALĂ PENTRU TOȚI” în cadrul Programului Operaţional  Capital Uman.

Adrian Ţuţuianu a subliniat faptul că toţi primarii dâmboviţeni dar şi unităţile şcolare din întreg judeţul trebuie să se documenteze pentru că există şanse mari de a accesa fonduri europene în cadrul acestui  program „ȘCOALĂ PENTRU TOȚI”.parcarea cjd

Mai mult, preşedintele CJ Dâmboviţa  a spus că deja specialiştii din cadrul CJ gândesc două proiecte cu finanţare  prin  acest program de educaţie ce va fi finantat prin Programul Operational Capital Uman (POCU 2014-2020) , pentru Şcoala Specială din Târgovişte  şi cel de-al doilea la DGASPC Dâmboviţa.

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat spre consultare publică, ghidul „ȘCOALĂ PENTRU TOȚI” un program de educaţie ce va fi finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU 2014-2020).Finanţarea va fi dedicata proiectelor care au ca scop prevenirea şi reducerea părăsirii timpurii a şcolii: “S-a publicat pe Programul Operaţional  Capital Uman  un ghid de finanţare „ȘCOALĂ PENTRU TOȚI”, Linie de finanțare dedicată prevenirii și reducerii părăsirii timpurii a școlii –prioritate pentru România. Ghidul ne spune că reducerea abandonului școlar este o prioritate pentru România. În România, rata abandonului școlar se situează la 19,1%, și trebuie redusă până la 11,3% până în 2020. Valoarea maximă a proiectelor mici este de  500.000 mil. de euro, iar a proiectelor mari: 1.500.000 de euro. Beneficiarii sunt: copiii din şcoli defavorizate, cu risc de abandon şcolar, tinerii şi adulţii care au renunţat la şcoală şi vor s-o reia, cadrele didactice şi specialiştii care au nevoie de sprijin pentru a-şi adapta activitatea şcolii la nevoile copiilor. Aplicanţii eligibili sunt organizaţiile neguvernamentale, autorităţile publice, instituţiile de cult şi alte entităţi interesate să trimită copiii la şcoală. Eu vreu să semnalăm primarilor şi şcolilor din judeţ existenţa  acestui ghid de finanţare . În ceea ce priveşte CJ Dâmboviţa am dispus să se gândească două proiecte pentru această  finanţare. Unul la Şcoala Specială din Târgovişte  şi cel de-al doilea la DGASPC Dâmboviţa.  În ambele instituţii avem copii cu risc de abandon şcolar, avem nevoie de material didactic, avem nevoie de prefecţionarea cadrelor adică avem nevoie de tot ceea ce oferă acest ghid”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Etapa de consultare publică a ghidului lansat, se încheie pe 21 iulie 2016, iar apelul la proiecte este programat pentru 1 august.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.