Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. În comuna Produleşti administraţia locală este preocupată de proiecte, în timp ce unii „seamănă vânt”

Autor:

Data: 5 mai 2016, 22:12

  •  
  •  
  •  

Primaria comunei Produleşti doreşte să fie deschisă către toţi cetăţenii  localităţii, asftel  primarul George Georgescu  a făcut o serie de lămuriri în ceea ce priveşte  stadiul unor proiecte aflate în curs de implementare – canalizare, staţie de epurare şi staţie de pompare şi  totodată a ţinut să lămurească şi situaţia proiectelor  ce urmează a fi demarate, făcând strict referire la “Modernizare prin asfaltare străzi în comuna Produleşti, judeţul Dâmboviţa”.  Primarul George Georgescu   a făcut câteva precizări , menite să corecteze deformarea realităţii din ultimele zile . Proiectul vizând realizarea canalizării, staţiei de epurare şi staţiei de pompare  în satul Costeştii din Deal , comuna Produleşti, este realizat în proporţie de 67 %. Din cauza unor probleme tehnice, depitate în momentul execuţiei lucrărilor la acest proiect a fost nevoie de o revizuire  a proiectului  privind montarea staţiei de epurare care iniţial era prefăzută a fi montată în pâmânt  însă acum trebuie montată pe o platformă de beton la care se lucrează: “Canalizarea din satul Costeştii din Deal este o investiţie începută în anul 2009  pe OG 7 dar ulterior s-a trecut pe OG 28. Ţin să precizez că este o lucrare realizată în proporţie de 67%. Toată tubulatura  de canalizare este deja  realizată pe o lungime de 6,5 km . Mai avem de finalizat Staţia de epurare şi Staţia de pompare. S-a spus că nu se lucrează , drept pentru care vreau să lămuresc care sunt motivele întârzierii. În anul 2009 când a fost realizat proiectul,  staţia de epurare  era prefăzută cu fixare în pământ însă după demararea lucrărilor s-a constat că din motive pur tehnice  staţia trebuie să fie montată  la suprafaţă pe o platformă de beton. După cum era şi normal dar şi legal , proiectul a fost  revizuit pentru a se putea realiza ca la carte montarea staţiei de epurare. Se lucrează la finalizarea platformei de beton  dar vremea capricioasă a  creat puţin discomfort , lucrările urmând a fi finalizate zilele acestea iar după aceea să fie montată staţia de epurare.”, a afirmat primarul George Georgescu.george georgescu

Un nou proiect care va demara în curând la nivelul comunei Produleşti  este cel privind  “Modernizare prin asfaltare străzi în comuna Produleşti, judeţul Dâmboviţa” cu finanţare pe OG 28 , valoarea estimată a achiziţei este 6.074.626,29 lei fără TVA.  Anunţul  privind licitația  de atribuire a contractului   a fost publicat în SEAP cu numărul 1728548/26.04.2016. Licitaţia va avea loc pe data 09.05.2016 ( au mai rămas patru zile ). Edilul George Georgescu a punctat faptul că asfaltări se vor face în toate cele trei sate: Produleşti, Costeştii din Deal şi Broşteni pe o distanţă de 5 km:  ”Procedura a ajuns la stadiul de licitaţie  şi sperăm ca în cel mai scurt timp să demarăm lucrarea de asfaltare  în cele trei sate: Produleşti, Costeştii din Deal şi Broşteni. Toate cele trei sate sunt prinse cu asfaltare , în total vorbin de 5 km de drumuri asfaltate”, a mai spus primarul George Georgescu.

 S-au lansat zvonuri că în Căminul Cultural de la Produleşti s-au investit sume colosale. Edilul George Georgescu  a punctat foarte clar şi răspicat  ca să înţeleagă tot omul, că în această instituţie ultima investiţie  s-a făcut  în anul 2007, când dumnealui nici nu conducea destinele  localităţii.  Primarul George Georgescu ne-a mărturist că s-au făcut lucrări  stric de întreţinere însă bani nu au fost pentru reabilitare şi modernizare.  Edilul a spus că a preferat să opteze pentru lucrări de asfaltare în comuna Produleşti, ulterior să facă şi un proiect pentru căminul cultural şi sediu de primărie: ” În anul 2015 am avut de ales între  reabilitare cămin cultural, sediu nou de primărie sau asfaltare în toată comuna. Pentru mine prioritar a fost  proiectul “Modernizare prin asfaltare străzi în comuna Produleşti, judeţul Dâmboviţa”cu finanţare pe OG 28  ce urmează a fi demarat .  Ţin să precizez că scena este în stare bună şi nu pune în pericol viaţa nimănui”, a spus primarul George Georgescu.

Edilul George Georgescu a ţinut să mai sublinieze faptul că a făcut şi demersurile necesare în privinţa recuperării unor prejudicii create la bugetul local  al comunei Produleşti: “ În calitate de viceprimar cu atribuţiuni de primar  al U.A.T. Produleşti am dispus toate măsurile legale  de recuperare a prejudiciului creat. În acest sens au fost înregistrate pe rolul instanţei mai multe dosare, urmând ca instanţa să se pronuţe în perioada următoare ”, a conchis primarul comunei Produlesti, George Georgescu.  Edilul George Georgescu a spus că  cetăţenii comunei Produleşti  trebuie să fie informaţi în mod obiectiv  fără să fie pusă la îndoială transparenţa, verticalitatea şi realitatea realizărilor  administraţiei din Produleşti.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.