Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. 45 de tineri din comuna Poiana vor primi teren gratis ca să își construiască o casă

Autor:

Data: 23 aprilie 2016, 22:50

  •  
  •  
  •  

 În comuna dâmboviţeană Poiana se lucrează la parcelarea terenurilor. Edilul Marian Şerban a spus că 45 de tineri din comuna Poiana vor primi teren gratis ca să își construiască o casă în baza Legii 15 din 2003.Tinerii din mediul rural cu vârste între 18 și 35 de ani, pot solicita primăriilor de care aparțin atribuirea unei suprafețe de teren de până la 1.000 mp, complet gratuit, pentru a-și construi o casă:  „Lucrăm la parcelări. Conform Legii 15 din 2003-legea pentru tinerii căsătoriţi, prin Hotărâre de Consiliu Local şi pentru cei  care se încadrează , o să le dăm teren de casă, undeva la 470 mp.Undeva la 45 de tineri vor primi teren de la primărie  pentru aş ridica locuinţă ”, a afirmat primarul Marian Şerbanmarian serban

Potrivit legii, tinerii își pot construi locuințe cu suprafețe cuprinse între 150-300 mp în sectoarele municipiului București, dar și în alte municipii, între 250-400 mp în orașe și între 250-1000 mp în comune și sate care aparțin de unitățile administrativ teritoriale.

Pentru a beneficia de a acest teren, tinerii trebuie să îndeplinească anumite condiții:

– trebuie să aibă între 18 și 35 de ani,

– să nu dețină nicio proprietate sau teren pe care poate fi construită o locuință atât în localitatea în care solicită terenul, cât și în alte localități din țară.

– părinții tinerilor să nu dețină sau să nu fi deținut un teren cu o suprafață mai mare de 500 mp în mediul urban, sau 5000 mp în mediul rural, în ultimii 10 ani în nicio localitate.

– după ce ai primit terenul, în decursul unui an trebuie să începi construcția și să o realizezi cu respectarea tuturor prevederilor prvind autorizarea executării lucrărilor de construcții. În cazul în care nu se respectă beneficiarului i se poate retrage dreptul de folosință asupra terenului primit.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.