Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Vicepreşedintele PSD, Cornel Ştefan îi îndeamnă pe primari să acceseze fonduri pe  POR 2014-2020 pentru proiecte privind patrimoniul natural şi cultural

Autor:

Data: 31 martie 2016, 15:04

  •  
  •  
  •  

În cadrul conferinţei de presă a PSD Dâmboviţa, vicepreşedintele Cornel Ştefan a ţinut să vorbească despre  facilităţile de finanţare  în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 5.1, de care pot beneficia foarte mulţi primari dâmboviţeni din mediul rural.Cornel Ştefan  a dat şi un exemplu, comuna Doiceşti ce poate accesa fonduri europene pe  Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural reprezintă o alternativă viabilă pentru stimularea dezvoltării urbane, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, cornel stefan psdpromovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural are ca obiectiv specific impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale.Concret poate fi reabilitată şi modernizată Biserica Brâncovenească de la Doiceşti:biserica-brancoveneasca-doicesti (1)

Am discutat săptămâna aceasta cu foarte mulţi primari din mediul rural  unde există obiective de patrimoniu  din categoria A ce pot beneficia de fonduri europene. Am discutat cu domnul primar de la Doiceşti unde există Biserica  Brâncovenească, un obiectiv foarte important pentru judeţul Dâmboviţa. Din câte am înţeles, primăria şi Consilul parohial deja au decis  să facă un proiect pe care săl depună pe POR 2014-2020. Mai sunt şi alte localităţi din mediul rural care au demarat  discuţiile pentru întocmirea unor studii de fezabilitate.Potrivit ghidului de finanţare, în afară de investiţia propriu zisă , se mai pot finanţa  realizarea căilor de acces, capele şi cel mai important pentru aceste obiective se finanţează şi  pictura din biserici. Sunt cheltuieli eligibile pe care nicio parohie nu şi-le  permite din buget propriu. ”, a declarat vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Cornel Ştefan.

În perioada 25 mai 2016, ora 12:00 – 25 noiembrie 2016, ora 12:00, se pot depune spre finanţare proiecte destinate conservării, protejării, promovării şi dezvoltării patrimoniului natural şi cultural – prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiţii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

Pentru acest apel de proiecte pot solicita finanțare autorităţile publice centrale şi locale, unitățile de cult, ONG-uri şi parteneriate între aceste entități.

Apelul de proiecte POR 2016/5/5.1/1 a fost lansat vineri, 25 martie a.c., de  Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional (AMPOR)din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Pentru apelul destinat proiectelor de patrimoniu, bugetul alocat este de 270,83 de milioane euro, din care 233 de milioane provin din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.