Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. CJ Dâmboviţa susţine investiţiile de peste Prut. S-a semnat contractul de finanţare pentru grădiniţa pe care CJ Dâmboviţa a decis să o construiască în Ruseştii Noi

Autor:

Data: 11 martie 2016, 12:41

  •  
  •  
  •  

În perioada 10 – 13 martie 2016, în judeţul Dâmboviţa, se află o delegaţie a Raionului Ialoveni din Republica Moldova, gazda delegaţiei este CJ Dâmboviţa. Vizita are un scop foarte clar şi anume, semnarea contractului de finanţare pentru grădiniţa pe care CJ Dâmboviţa a decis să o construiască în comuna moldovenească Ruseştii Noi, dar şi pentru a semna o serie de acorduri de înfrăţire cu localităţi dâmboviţene. cj si raionul ialoveniÎn sala mare a Prefecturii Dâmboviţa a avut loc semnarea acordului – cadru de finanțare a construcţiei grădiniţei de copii din Comuna Ruseştii Noi (Raionul Ialoveni:” Ne bucurăm că astăzi sunteți oaspeții noștri în Județul Dâmbovița. Este foarte important ca românii de o parte și de alta a Prutului să se apropie prin acțiuni concrete. În această privință, Consiliul Județean Dâmbovița a trecut dincolo de stadiul declarativ. De aproximativ 3 ani funcționează un acord de înfrățire încheiat cu Raionul Ștefan Vodă și, în plus, anul trecut, am semnat un acord de înfrățire cu Raionul Ialoveni.Noi credem că locul Republicii Moldova este în marea familie, Uniunea Europeană, din care și România face parte, cu statut de membru, de la 1 ianuarie 2007. Considerăm că interesele fundamentale ale Republicii Moldova şi ale cetăţenilor săi vor fi cel mai bine consolidate prin transformarea profundă a instituţiilor, practicilor şi legislaţiei sale după un model de succes, acela al ţărilor din Uniunea Europeană – ca premisă necesară pentru aderarea ulterioară a Republicii Moldova la acest parteneriat economic și politic – unic în lume. Aşadar, după două decenii de stabilire de parteneriate și intensificarea asocierii Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, țara dumneavoastră colaborează cu structurile comunitare în domenii variate, iar aportul financiar, tehnologic, cultural şi uman al UE este unul dintre cele mai importante în democratizarea Republicii Moldova, în creşterea nivelului de trai al locuitorilor şi revigorarea economică a ţării.

Pentru perioada următoare, ne-am propus să încheiem acorduri de înfrățire și cu alte localități din Raioanele Ialoveni și Ștefan Vodă, în baza cărora unități administrativ-teritoriale – comune și orașe din Județul Dâmbovița – să se unească cu localități similare din Republica Moldova. În fiecare an, grupuri de copii din Republica Moldova vin în taberele Consiliului Județean Dâmbovița situate în zona montană Moroeni – Padina – Peștera. Un alt element concret este propunerea noastră de a sprijini construirea, în Republica Moldova, a unei grădinițe cu ajutorul financiar al Consiliului Județean Dâmbovița. Astfel, astăzi semnăm acordul-cadru de finanțare a construcţiei grădiniţei de copii din Comuna Ruseştii Noi.
Pentru Judeţul Dâmboviţa este important să fie aproape de Raionul Ialoveni, să dezvolte relaţii economice și culturale bilaterale, să facă schimburi de experienţă în domeniile administrație publică locală, protecție socială, sănătate publică, infrastructură, comerț, turism, agricultură, cultură, educație și sport.
Este intenția noastră ca acordul pe care îl semnăm astăzi să fie transpus în practică cu succes, în beneficiul locuitorilor Comunei Ruseștii Noi.
Vă aşteptăm în Dâmboviţa – de fiecare dată cu multă bucurie din partea noastră – pentru ca ideile şi iniţiativele comune să contribuie la apropierea Republicii Moldova de România şi de Uniunea Europeană!”, a declarat Adrian Ţuţuianu . „Suntem foarte bucuroşi de această vizită, pentru că noi, astăzi, nu doar semnăm un acord ci este un prim pas prin care arătăm că trecem de la vorbe la fapte.Bucuria va fi şi mai mare cânt vom da în folosinţă acest obiectiv din Raionul Ialoveni şi vom fi cu toţii prezenţi. Va fi o mare realizare pentru întreg raionul Ialoveni şi nu numai pentru cei 120 de copii din Ruseştii Noi care acum nu au loc la grădiniţă.Acesta este un exemplu pentru Republica Moldova dar şi pentru România” a declarat Dimitriu Anatolie – preşedintele Raionului Ialoveni. Nu au lipsit nici micile atenţii, aduse de fraţii de peste Prut pentru CJ Dâmboviţa. Un membru al delegaţiei Raionului Ialoveni din Republica Moldova, Costin Petru – director la Muzeul Raional a făcut o donaţie de instrumente de luptă către judeţul Dâmboviţa, această donaţie va fi expusă la Palatul Brâncovenesc. cj si donatie raionul ialoveniCu ocazia vizitei delegaţiei Raionului Ialoveni din Republica Moldova în judeţul Dâmboviţa, preşedintele Consiliului Judeţean a făcut şi o donaţie de carte pentru Biblioteca Raională Ialoveni, 3046 de exemplare. Delegaţia din Consiliul Raional Ialoveni – Republica Moldova are în componenţă opt persoane, respectiv Dimitriu Anatolie – preşedintele Raionului, Costin Petru – director la Muzeul Raional, Armaşu Sergiu – primar oraşul Ialoveni, Codreanu Pavel – primar comuna Ruseştii Noi, Creţu Ion – primar comuna Răzeni, Frunză Petru – primar în satul Puhoi, Candu Sergiu – primar în satul Văsieni şi Grigoriţă Tudor – consilier în satul Costeşti. La semnarea contractului de finanţare pentru grădiniţa pe care CJ Dâmboviţa o face la Ruseştii Noi, au fost prezenţi şi opt primari din judeţul Dâmboviţa pentru că toate localităţile care au reprezentare aici se vor înfrăţi cu o localitate din judeţul Dâmboviţa. Şi-au exprimat intenţia de a se înfrăţi municipiul Moreni, comunele Şotânga, Băleni, Braniştea, Potlogi şi Ciocăneşti. Pe parcursul vizitei, delegaţia Raionului Ialoveni din Republica Moldova va vizita: Parcul Industrial de la Priboiu, campusul şi Centrul de Cercetare al Universităţii „Valahia”, Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, dar şi Peştera Ialomiţei.În următoarele două luni să va semna şi acordul de finanţare pentru reabilitarea Liceului din Raionul Ştefan Vodă.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.