Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Carantină parţială din cauza gripei porcine  la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte

Autor:

Data: 9 martie 2016, 16:21

  •  
  •  
  •  

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte s-a luat de ceva vreme,decizia de restricţionare a accesului vizitatorilor din cauza gripei AH1N1, în secţiile cu risc crescut de transmitere. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, împreună cu CJ Dâmboviţa , a decis limitarea accesului vizitatorilor în incinta spitalului, din cauza numărului tot mai crescut de îmbolnăviri cu virusul gripal AH1N1 dar şi al virozelor respiratorii, din ultimelor luni. spital targovisteDecizia a fost luată, pentru o perioada nedeterminată, după ce,  trei dâmboviţeni  au decedat din cauza gripei porcine şi alte 22 de persoane au fost depistate cu gripa porcină şi au necesitat internare: “Avem o situaţie dificilă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, generată de o creştere alarmantă a  morbidităţii prin gripă, infecţii respiratorii acute şi infecţii repiratorii acute severe.

S-au luat măsuri excepţionale în privinţa vizitelor care se pot face în spital. La momentul acesta, situaţia este destul de complicată. Avem infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, în judeţ -7883 din care 89 de persoane sunt internate la Secţia de Boli Infecţioase, deci cazuri mai grave. Pneumonii acute interstiţial- 2957 de cazuri din care 69 de cazuri internate la Secţia de Boli Infecţioase. Gripă, avem 155 de cazuri din care 92 – internate  iar 22 au rezultat pozitiv şi drept agent etiologic, virusul gripal AH1N1. Există o carantină limitată şi nu totală. Viaţa fiecărui om este preţioasă.

Este păcat că am avut decese cauzate de virusul AH1N1 dar în acelaşi timp am vrut să vedeţi fenomenul cu care ne confruntăm şi  totodată să apreciem munca făcută de cadrele medicale şi spun acest lucru pentru că fac faţă aproape unei epidemii. Stuaţia este dificilă dar o ţinem sub control cu toate forţele pe care le avem.

Avem trei cazuri de gripă, soldate cu deces. Se fac verificările necesare şi în cazul pe care presa l-a prezentat. Eu sunt convins că nu sunt situaţii deosebite.Şi DSP a făcut verificări, unele dintre ele  exagerate. Şi am să cer domnului prefect să clarificăm modul în care acţionează DSP. Zilele acestea a mers DSP şi a amendat 7-8 medici sub diverse pretexte…

Eu sunt adeptul controalelor însă văd că se plătesc anumite poliţe, sunt nemulţumit de modul cum se comportă DSP cu medicii şi asistentele şef. În rândul cadrelor medicale există o stare de revoltă, trebuie să fim conştienţi că ne confruntăm cu deficit de personal la spital iar DSP acţionează abuziv ”, a afirmat Adrian Ţuţuianu. Situaţia la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte este destul de complicată.Carantina este instituită pe sectiile care prezintă risc crescut de transmitere: Pediatrie, Neonatologie, Anestezie şi Terapie Intensivă, Boli Infecţioase şi Chirurgie.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.