JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Observator ultramodern la Zimbrăria Neagra. În curând, asfalt pe  drumul de la I.L.Caragiale  până la Zimbrăria Neagra

Autor:

Data: 5 martie 2016, 18:07

După o iarnă lungă, din nou avem plăcerea de a respira aer proaspăt, cu miros de natură trezită la viaţă în Pădurea Neagra unde puţini ştiu că există o rezervaţie de zimbri la aproximativ 30 de km de Târgovişte. Cea mai mare Rezervaţie de Zimbri din România se găseşte în judeţul Dâmboviţa , comuna Bucşani. Zimbrăria Neagra , o adevărată bijuterie  a naturii,  face parte din cadrul Ocolului Silvic Bucşani , subordonat Direcţiei Silvice Dâmboviţa.  Primăvara deja ne bate la uşă iar mulţi turişti vor alege să viziteze în această perioadă,  Zimbrăria Neagra. Ca noutate, vizitatorii vor putea admira cele  37 de exemplare de zimbri  dintr-un observator ultramodern, pe trei nivele. zimbriNoul observator  este o investiţie foarte importantă de  care a beneficiat Zimbrăria Neagra  în 2015. Noul observator  este construit pe trei nivele, de unde vizitatorii, pot admira exemplarele de zimbri, dar şi frumuseţea locului. Directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa , Costel Preda a ţinut să puncteze faptul că Zimbrăria Neagra din comuna dâmboviţeană Bucşani, se laudă  şi cu cinci pui de zimbri, care au devenit principala atracţie pentru turişti:” Am construit un observator la Zimbrăria de la Bucşani, vremea ne-a ajutat. Am avut câteva naşteri-fătări  la zimbri. Observatorul este o investiţie foarte frumoasă se poate observa Zimbrărirea Neagra pe trei nivele.Vizitatorii sunt în siguranţă, acest observator asigură siguranţa necesară. Şi spun acest lucru pentru că printre vizitatori, foarte mulţi sunt copii. În ultimii doi ani vizitatorii sunt de ordinul miilor.”, a declarat Costel Preda.

ing. Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa

ing. Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa

Drumul de acces este cât de cât bun, dat fiind faptul că vorbim de un drum forestier, dar pentru a facilita accesul turiştilor, Costel Preda a  spuns că anul  acesta  îşi dă tot interesul, dar şi cu sprijinul Regiei Naţionale, să realizeze  cu bani europeni ,modernizarea drumului din DN 72, de la I.L.Caragiale  până la Zimbrăria Neagra: „Regia Naţională ne aprobă alocarea de fonduri  pentru proiectare şi bineînţeles vrem şi  finalizarea privind modernizarea drumului  care face legătura de la DN 72-comuna l.L.Caragiale pănă la Zimbrărie prin accesarea de fonduri europene. Practiv investiţia va arăta ca cea privind asfaltarea drumului forestier-mal stâng-Lacul Bolboci. Noi sperăm să finalizăm şi această investiţie  ” a mai spus ing. Costel Preda,  directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa.Zimbrăria Neagra este o bogăţie atât pentru judeţul Dâmboviţa dar o mare mândrie pentru conducerea Direcţiei Silvice Dâmboviţa, în speţă, domnul director Costel Preda care îşi dă tot interesul pentru buna desfăşurare a activităţii.Ba mai mult, omul de bază de la Zimbrăria Neagra este pădurarul Marius Ştefana şi cele trei ajutoare ale dumnealui. Zimbrăria Neagra se poate vizita în orice sezon,  turiştii au mari şanse să vadă  toţi zimbrii în sezonul toamnă-primăvară şi asta pentru că sunt hrăniţi de  personalul  Ocolului cu hrană specială: porumb, grâu, fân  sau seminţe de florea soarelui. Imediat ce a dat verdeaţa, zimbrii  pleacă în căutarea hranei  având la dispoziţie 164 de hectare de pădure, bine împrejmuite cu gard, unde pot alerga în voie. Biletul de intrare în rezervaţie este de doar 6 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii. Există şi un mic muzeu ce poate fi vizitat. Pentru cei care vor să petreacă mai mult timp în natură, în apropierea zimbrilor, se găşeste şi o cabană de 12 locuri chiar lângă rezervaţie. Din Bucureşti, se poate ajunge la Bucşani prin Buftea, Butimanu, Bilciureşti, Băleni sau pe drumul spre Târgovişte (apr. 70 Km). Merită efortul de a petrece o zi în mijlocul naturii, pentru a admira aceste puternice animale sălbatice!

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google