Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Primarul comunei Vlădeni, Călin Marin, reţinut de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti

Autor:

Data: 2 martie 2016, 17:48

  •  
  •  
  •  

Procurorii Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul:

— Călin Marin, primar al comunei Vlădeni, jud. Dâmbovița, pentru săvârșirea a două infracțiuni de conflict de interese prev. de art. 301 C.p., a infracțiunii de abuz în serviciu prev. de art. 297 al.1 C.p. rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000 și de folosirea în orice mod de informații ce nu sunt destinate publicității prev. de art. 12 lit.b din Legea nr. 78/2000, fapte aflate în concurs real prev. de art. 38 al.1 C.p..primar vladeni

În sarcina acestuia s-a reținut că, în perioada 19.03.2014 — 01.07.2014, în calitate de primar al comunei Vlădeni, s-a implicat în întreaga procedură de selecție și numire în funcția de inspector clasa I în cadrul Compartimentului de Stare Civilă și Resurse Umane al aparatului de specialitate al Primarului Comunei Vlădeni, a soției sale Călin Ionica Daniela. Acesta a semnat documentele care au stat la baza organizării concursului pentru ocuparea funcției susmenționate, a semnat dispoziția de numire în funcție a soției sale, fișa postului acesteia și a dispus delegarea atribuțiilor de ofițer de stare civilă soției sale.

În sarcina inculpatului s-a mai reținut că, în perioada aprilie — mai 2014, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a semnat un act adițional la contractul din data de 01.01.2013, încheiat de primărie cu SC SINDCAS SRL, modificând și completând obiectul, durata și prețul contractului. Ulterior, a avizat contractul de muncă încheiat între SC SINDCAS SRL și soția sa Călin Ionica Daniela, dispunând și plata celor două facturi emise de societatea anterior menționată, prin aceasta soția sa obținând un folos patrimonial reprezentat de retribuția lunară primită, în sumă de 2.120 lei/lunar.

De asemenea, s-a mai reținut că, în calitate de primar al comunei Vlădeni, autoritate publică locală, a organizat fraudulos concursul pentru ocuparea a două funcții publice de execuție din data de 19.05.2014, în scopul obținerii unui folos necuvenit pentru soția sa, constând în angajarea acesteia, cu consecința vătămării drepturilor unor persoane și cauzarea unei pagube reprezentată de salariile încasate de acestea. Totodată, a înmânat martorelor C.I.D. și B.C.C. subiectele ce urmau a fi date candidaților înscriși la concursul organizat în data de 19.05.2015 (informații ce nu erau destinate publicității) în scopul obținerii unui folos necuvenit, respectiv promovarea examenului.

Față de inculpat s-a luat măsura reținerii pe de durată de 24 ore și urmează a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Moreni.

Facem precizarea că, începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ȘI RELAȚII CU PRESA

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.