Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Consilierul judeţean, Constantin Ana :  „ Criza apei de la Pucioasa ia amploare… îl rog pe domnul primar să renunţe la aceste intenţii demagogice şi să  conducă instituţia foarte responsabil”

Autor:

Data: 25 februarie 2016, 17:30

Consilierul judeţean, Constantin Ana  care este şi  preşedinte PSD  Pucioasa a ieşit public în cadrul unei conferinţe de  presă şi a spus că  problema apei de la Pucioasa ia amploare. Costin Ana  a făcut apel către edilul de la Pucioasa,  să lase orgolilul şi  intenţiile demagogice şi să se gândească la binele populaţiei.

După cum ştim la jumătatea lunii ianuarie timp de  o săptămână comunele Doiceşti, Vulcana Pandele, Vulcana Băi, Brăneşti şi oraşul Pucioasa nu au avut deloc apă potabilă . Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa (CATD) a decis sistarea furnizării apei potabile către populaţie după ce analizele de la staţia de pompare de la barajul  Pucioasa care alimentează cele cinci localităţi au arătat prezenţa unor încărcări microbiologice cu bacteria „Clostridium perfringens”. Barajul de la Pucioasa este alimentat, la rândul său, din Râul Ialomiţa. Apa de pe Ialomiţa se pare că a fost contaminată cu bacteria Clostridium perfringens care poate proveni din materii fecale sau organice.constantin ana

În acest caz,  calitatea apei a fost monitorizată , iar ulterior a fost furnizată populaţiei dar cu restricţii adică să nu fie folosită pentru consumul  alimentar. De aunci şi până în prezent locuitorii oraşului Pucioasa se descurcă cum pot.Ceea ce este mai grav criza apei a devenit un subiect de dispută politică, mai ales că se apropie şi  campania electorală: „Am constatat un lucru. Departe de ochii dumneavoastră, criza apei de la Pucioasa ia amploare iar eu , sincer vă spun că nu mai suport ipocrizia de care dovadă primarul nostru. Mă întorc puţin în timp, în anul 2008, când primarul Dănuţ Bădău  câştiga primul mandat , în urma unui şir de promisiuni. Şi am venit cu un fluturaş în care scria: Voi amenaja Barajul Ialomiţa ca lac pentru agrement şi activităţi sportive odată cu alimentarea cu apă a oraşului Pucioasa prin zona Bela  din sursele montane”. 

În fine, campania a trecut, promisiunile dumnealui au fost uitate şi totodată au fost ignorate şi semnalele de alarmă , trase privind proasta calitate a apei, atunci când Păstrăvăria Pucioasa s-a închis şi în anul 2011 când barajul a fost golit şi s-a constatat că  gradul de colmatare al acestuia este de 70%. Nici acest fapt nu l-a făcut  pe domnul primar să se trezească din reverie.  Atât de mulţumit a fost dumnealui de calitatea apei, încât, în anul 2012,  când şi-a făcut noul program electoral   a uitat să mai treacă proiectul privind înlocuirea sursei de apă potabilă în oraşul Pucioasa. Acum, din ianuarie, de când a apărut această reală criză a apei potabile, domnul primar când nu împarte cetăţenilor din Pucioasa , apa potabilă în baza buletinului , compune petiţii cu titluri de clasa a IV-a…

 Trecând peste ridicolul şi tardivitatea acestui  demers , vreau să comunic cetăţenilor câteva aspect importante…Nimeni nu poate contesta faptul că apa ce vine din sursa Răteiu-Gâlma este cea mai  potrivită şi este  net superioară- calitativ dar realitatea este foarte tristă şi foarte dureroasă iar domnul primar ştie această situaţie, dar nu o face publică cetăţenilor. Sunt trei sectoare de reţea de apă…Cel de-al treilea despre care domnul primar Bădău ne vorbeşte ca şi cum dumnealui l-a realizat, este cel de la Berevoeşti la Pucioasa, cel realizat în totalitate de Compania de Apă prin POS 1 Mediu. La ora aceasta, nimeni nu ne poate garanta  faptul că respectivele izvoare ne pot asigura  debitul de apă necesar , în oraşul Pucioasa, în perioadele de vârf de consum .

Soluţia propusă de CJ Dâmboviţa şi Compania de Apă Dâmboviţa şi înaintată Guvernului , are şi ea lipsurile ei , aşa am constatat eu… dar cu toate acestea este soluţia cea mai rapidă…  În aceste condiţii îl rog pe domnul primar să renunţe la aceste intenţii demagogice şi să  conducă instituţia foarte responsabil şi îl mai rog un lucru, în cel de-al doisprezecelea ceas să se gândească la oameni şi să lase orgoliul deoparte.  Puciosenii nu pot trăi la nesfârşit acest calvar.

Eu unul sunt obsedat de traficul de bidoane cu apă pe care-l fac puciosenii pe străzi. Este penibil să trăim ca-n evul mediu.  ”, a afirmat Costin Ana, preşedinte PSD Pucioasa.

Grădiniţele din Pucioasa la un pas să fie închise

Ceea ce este mai grav şi conducerile grădiniţelor cu program prelungit din Pucioasa au anunţat că nu mai pot funcţiona dacă nu folosesc apă potabilă din afara  reţelei oraşului Pucioasa şi asta în urma unui control efectuat de DSP Dâmboviţa, în respectivele unităţi şcolare: „Marţi, directoarea unei grădiniţe din Pucioasa m-a anuţat că nu mai primeşte copii la grădiniţă pentru că  în urma unui control de la DSP, li s-a comunicat faptul că pentru prepararea  hranei şi spălarea alimentelor  trebuie să folosească apă potabilă din afara reţelei oraşului Pucioasa.  M-am dus şi am cumpărat 500 de litri de apă şi i-am dus la grădiniţă pentru că nu pot să-mi ţin copilul acasă şi nu este vorba numai de al meu. Este penibil acest lucru şi mai ales  că totul s-a transformat într-un război. ”, a mai spus Costin Ana.  După cum ştim, deja Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a trimis Crucea Roşie Dâmboviţa să ducă apă îmbuteliată la  grădiniţele din Pucioasa.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google