Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Cetăţenii evacuaţi dintr-un imobil din Târgovişte refuză serviciile  sociale oferite de primăria Târgovişte

Autor:

Data: 3 februarie 2016, 21:47

  •  
  •  
  •  

În această seară, mai mulţi adulţi dar şi copii  care se numără printre persoanele evacuate din Căminul  de la Liceul nr.2 din Târgovişte, locaţie care este  dată  Universității „Valahia”, prin contract de comodat, încheiat în anul 2013, au protestat în faţa primăriei municipiului Târgovişte, cerând locuinţe.
Protestarii au fost însoţiţi de Nicolae Niţu,zis Pantazică, care se declară liderului unei Asociarii pentru romi. Clar şi răspicat , protestarii au refuzat servicile şi au spus că vor propriile locuinţe:

“Am locuit la Căminul de la  Liceul nr.2 care este al Facultăţii şi ne-au închis uşile şi ne-au dat afară. Conducerea şcolii ne-a comunicat că nu mai putem sta acolo.

Elvira Miriţă, protestatar

Elvira Miriţă, protestatar

Am venit să cerem ajutorul la domnul primar  iar domnul primar ne-a spus că ne duce la Casa Soarelui.Noi nu stuntem  maltratate de bărbaţii nostri, noi suntem o familie. Eu acolo nu mă duc, refuz categoric ”, a declarat Elvira Miriţă, protestatar .

Nicolae Niţu,zis Pantazică

Nicolae Niţu,zis Pantazică

Imediat, autorităţile locale , Direcţia de Asistenţă Socială Târgovişte şi Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmboviţa s-au mobilizat şi  au încercat să-i convingă pe protestatari să accepte  serviciile  sociale complete (INCLUSIV DE TIP FAMILIAL) în centrele sociale din Târgovişte:

“Erau câteva persoane care au locuit la Căminul nr.2 din cadrul Liceului Voievodu Mircea  şi spun că nu au unde să stea. În aceste condiţii am solicitat sprijinul Direcţiei de Asistenţă Socială Târgovişte şi Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmboviţa, astfel încât să găsim în această seară soluţia. Soluţia  am găsit-o, suntem pregătiţi să-I preluăm, să intre în centrele  de asistenţă social, acolo unde au cazare, masă şi condiţii umane  de trai. Din păcate , se şi poate vedea, nu mai este nimeni în faţa primăriei… Se folosesc de aceşti oameni pentru scopuri politice şi nu vreau să spun altceva. Cert este că  problema este rezolvată şi era rezolvată de foarte mult timp  dacă ar fi acceptat serviciile sociale pe care le oferim. Avem un proces verbal unde acesti oameni refuză să meargă acolo. Din punctual meu de vedere este o situaţie care nu poate să continue, copiiii aceia trăiau la acel cămin în condiţii inumane . Repet, am pregătit totul şi avem inclusive camere pentru familii. ”, a afirmat primarul Cristian Stan. Şi directorul Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmboviţa, Cristiana Bucur,a spus că exisită spaţii pregătite special pentru familii.

După câteva zeci de minute, protestarii  s-au îmbarcat în mai multe taxiuri şi în maşina liderului Pantazică şi s-au făcut nevăzuţi.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.