Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

DSP Dâmboviţa: Se constată o imbunătăţire a calităţii apei prin micşorarea numărului de colonii de Clostridium perfingens

Autor:

Data: 17 ianuarie 2016, 20:39

  •  
  •  
  •  

Directia de Sanatate Publica Dambovita va informeaza cu privire la probele de potabilitate prelevate sambata 16.01.2016 , la care se constata o imbunatatire a calitatii apei prin micsorarea numarului de colonii de Clostridium perfingens la punctul – iesire statie tratare Pucioasa si absenta acestora la rezervoarele de inmagazinare Branesti si Vulcana Bai.
DIrectia de Sanatate Publica a prelevat zilnic probe pe care le-a analizat in laboratorul propriu si a monitorizat efectuarea masurilor tehnice si organizatorice de catre Compania de Apa la Statia de tratare Pucioasa.

CITEŞTE ŞI: Apa de la staţia de pompare de la barajul Pucioasa infestată cu bacteria “Clostridium perfringens”
Directia de Sanatate Publica a comunicat cu toate autoritatile responsabile si a recomandat luarea tuturor masurilor de identificare si neutralizare a surselor de poluare in amonte de lacul de acumulare Pucioasa.

In seara zile de 17.01.2016 o echipa mixta de control din cadrul D.S.P.Dambovita verifica in teren masurile intreprinse de catre Compania de Apa si recolteaza probe pentru verificarea parametrilor de potabilitate ai apei.

CITEŞTE ŞI: Cisterne cu apă potabilă şi sticle cu apă îmbuteliată pentru  oraşul Pucioasa şi comunele Brăneşti, Vulcana Băi, Vulcana Pandele şi Doiceşti

Pana in acest moment nu au existat prezentari la camerele de garda ale unitatilor sanitare din zona, respectiv Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste si Spitalului Orasenesc Pucioasa care sa acuze simptomatologie digestiva legata de consumul de apa provenita din Statia Pucioasa.
Deasemenea Serviciul Judetean de Ambulanta Dambovita nu a fost solicitat pentru urgente digestive din zona afectata.

Comunicam ca nu au fost disfunctionalitati la Spitalul Orasenesc Pucioasa si Caminul de Batrani Pucioasa legate de aprovizonarea cu apa potabila.
Vom reveni cu alte informatii ulterioare.

DIRECTOR EXECUTIV,
Dr.Sorin Stoica

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.