Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Cinci bucureşteni, blocaţi în zăpadă pe DJ 713 Cuibul Dorului – Piatra Arsă. Jandarmii i-au salvat

Autor:

Data: 22 decembrie 2015, 11:17

  •  
  •  
  •  

Turiştii înainte de a pleca pe drumurile montane trebuie să se informeze temeinic şi să-şi echipeze autoturismul de iarnă, altfel riscă să rămână înzăpeziţi pe drumurile închise circulaţiei. Aşa s-a întâmplat şi cu cinci turişti care au ales un drum închis circulaţiei.jandarmi zanoaga2 În urma unor solicitări telefonice, jandarmii din cadrul Postului Montan Zănoaga au intervenit în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate în Masivul Montan Bucegi.Cei cinci turiști, două femei și trei bărbați din municipiul București se aflau în deplasare cu autoturismul pe DJ 713 Cuibul Dorului – Piatra Arsă și intenționau să ajungă la un obiectiv turistic.La un moment dat, la aproximativ 3 km de zona Piatra Arsă au rămas blocați cu autovehiculul în zăpadă, fiind în imposibilitatea de a-și mai continua deplasarea pe drumul montan.În urma acțiunii jandarmilor montani, cei cinci tineri bucureșteni au fost sprijiniți să deblocheze autovehiculul și au fost însoțiți în condiții de siguranță până în zona Bolboci, în prezent fiind în afara oricărui pericol.Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.
Pentru evitarea situaţiilor nedorite, Jandarmeria Montană recomandă turiștilor să ţină cont de următoarele:
– să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în zona montană;
– să aibă autovehicule de teren, echipate corespunzător pentru condiții de iarnă (anvelope de iarnă echipate cu lanțuri antiderapante);
– să folosească drumurile deschise circulației;
– să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

ATENŢIE!

Sectorul de drum DJ 713, de la DN 71 – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiului – Cabana Piatra Arsă, este închis circulaţiei publice până la definitivarea montajului unor elemente pentru siguranţa circulaţiei. Accesul în Platoul Padina se realizează pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Peştera.

Facem următoarele recomandări participanţilor la trafic:

1. Se va circula cu atenţie, cu viteză redusă, în special în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere ce au
semnificaţia „drum cu denivelări”, viteza trebuind adaptată la starea părţii carosabile.
2. Deplasările pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peştera se vor realiza numai cu autovehicule de teren şi echipate conform sezonului rece.
3. Pentru circulaţia pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peştera, recomandăm atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, cu alunecări de teren şi, totodată, acolo unde există posibilitatea de dislocare a unor bolovani din versanţi, respectiv la: km 7,4; km 11,8; km 14; km 24,6; km 25,9.
4. Informații suplimentare privind situaţia sectoarelor mai sus-menționate se pot obţine de la Consiliul
Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Generală Infrastructură Locală, tel: +40 245 207625, de luni până vineri, în
intervalul orar 08:00 – 16:00.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.