Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

S-au aprobat banii pentru despăgubirea proprietarilor care vor fi expropriați pe traseul conductei sondei 15 Bilciureşti

Autor:

Data: 10 decembrie 2015, 8:44

  •  
  •  
  •  

Guvernul a aprobat amplasamentul şi declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată în scopul realizării a două lucrări de utilitate publică în domeniul energiei:  instalaţia tehnologică de suprafaţă la sonda 4 Bătrâneşti, judeţul Bacău și conducta de aducţiune a Sondei 15 Bilciureşti, sonda bilciurestijudeţul Dâmboviţa.Ambele sunt obiective de investiţii de interes naţional pentru extracţia de gaze naturale și sunt cuprinse în Programul de investiții al S.N.G.N. Romgaz S.A., aprobate în conformitate cu prevederile legale. În acest sens, în ședința de astăzi, Executivul a aprobat două hotărâri.

 Finalizarea obiectivului de investiţii „S.N.G.N. ROMGAZ S.A. – Conducta de aducţiune a Sondei 15 Bilciureşti”, judeţul Dâmboviţa este necesară şi oportună din perspectiva contribuţiei  directe la realizarea obiectivelor strategice naţionale, regionale şi locale în sectorul gazelor naturale şi de mediu, în acord cu respectarea principiilor dezvoltării durabile, corespunzător Strategiei energetice în Romania.

În cazul instalaţiei tehnologice de suprafaţă la SONDA 4 BĂTRÂNEŞTI” – comuna Dămieneşti, județul Bacău, finalizarea obiectivului de investiții va asigura colectarea şi transportul producţiei de gaze, în vederea condiţionării şi livrării acestora către sistemul naţional de transport.

De asemenea, prin actele normative au fost aprobate listele imobilelor proprietate privată ce vor fi expropriate, situate în comuna Dămienești, județul Bacău, respectiv în comuna Butimanu, judeţul Dâmboviţa, precum și proprietarii sau deţinătorii acestora.

Hotărârile stabilesc și sumele individuale aferente despăgubirilor, care sunt asigurate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei. Valoarea totală a despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere este de 924 lei pentru imobilele proprietate privată din comuna Dămieneşti, judeţul Bacău, în suprafață totală de 1202 mp, respectiv 385 mii lei pentru cele situate pe raza comunei Butimanu, judeţul Dâmboviţa, în suprafață de 29.020 mp.

Sumele individuale stabilite vor fi virate de către Ministerul Energiei, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz S.A. la dispoziţia proprietarilor de imobile, pentru efectuarea plăţii despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere.

Despăgubirile au fost stabilite potrivit legislației în vigoare, pe baza rapoartelor de evaluare întocmite conform expertizelor camerelor notarilor publici.

Planurile cu amplasamentele lucrărilor au fost avizate de către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bacău, respectiv Dâmbovița și se aduc la cunoștința publică prin afișarea la sediile consiliilor locale ale celor două comune și prin afișare pe pagina proprie de internet a expropriatorului.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.