Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a discutat problemelor de la Compania de Apă Târgovişte cu ministrul Fondurilor Europene. Corecţia primită de CATD a fost suspendată

Autor:

Data: 9 decembrie 2015, 11:42

  •  
  •  
  •  

Situaţia Companiei de Apă Târgovişte – Dâmboviţa, cu paşi mici dar siguri pare să intre în normal. O veste bună este faptul că luni, 7 decembrie 2015, Curtea de Apel Ploieşti a admis suspendarea corecţiei financiare în valoare de 20 de milioane lei noi aplicată Companiei de Apă Târgoviște – Dâmbovița pentru proiectul ”Reabilitarea și extinderea stației de epurare Târgoviște – Sud”.
Totodată, preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a anunţat faptul că s-a admis şi cererea de preschimbare a termenului de judecată. Marţi, preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a mers la Ministerul Fondurilor Europene unde a avut o dicuţie cu ministrul Aura Carmen Răducu strict legată de activitatea ADI Apă Dâmboviţa şi a Companiei de Apă Târgovişte- Dâmboviţa. Preşedintele a avut trei subiecte clare pe care le-a abordat în cadrul întâlnirii cu ministrul Fondurilor Europene, Aura Carmen Răducu. Prima solicitare pe care a făcut-o preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a fost strict legată de Ordonanţa nr. 15/2014 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru suportarea de la bugetul de stat a sumelor aferente corecţiilor financiare aplicate pentru abaterile de la conformitatea cu legislaţia din domeniul achiziţiilor publice pentru Programul operaţional sectorial Mediu 2007-2013, aici încadrându-se şi corecţiile Companiei de Apă Târgovişte. A doua solicitare adresată ministrului a fost cea privind prelungirea termenelor de finalizare a lucrărilor din cadrul proiectelor pe economii pentru anul viitor. A treia soliciare a fost strict legată de prelungirea termenului de decontare prin mecanismul cererii de plată de la data de 11 decembrie undeva la data de 22, 23 sau chiar 27 decembrie 201: “Am mers ieri, la ministrul Fondurilor Europene pentru probleme care ţin de ADI Apă şi Compania de Apă Târgovişte. Avem o veste bună. Am reuşit să preschimbăm termenul de judecată pentru dosarul cu corecţia financiară de 20, 4 milioane lei . Am reuşit să obţinem suspendarea acestei corecţiei finanţiare. Am discutat cu doamna ministru trei subiecte.

Primul subiect a vizat preluarea la bugetul de stat a corecţiilor financiare printr-o modificare a Ordonanţei nr. 15/2014…Situaţia nu este singular la Dâmboviţa, mai sunt alte 15 Companii de Apă din ţară care au corecţii financiare şi au nevoie de această soluţie. Precizez din capul locului că nu este vorba de fraudă ci de modul în care instituţiile statului au înţeles anumite dispoziţii legale sau au avizat caitele de sarcini pentru participarea la licitaţii…
A doua solicitare făcută doamnei ministru a fost aceea de a crea posibilitatea de fazare , de impingere pentru anul viitor , ca termen de finalizare pentru toate lucrările din cadrul proiectului pe economii. Acestea ar fi trebuit să fie finalizate până la 31.12.2015 .
Cea de a treia solicitare pe care am făcut-o , a fost aceea de a prelungi termenul de decontare prin mecanismul cererii de plată de la data de 11 decembrie undeva la data de 22, 23 sau chiar 27 decembrie 2015 , ca să mai putem să decontăm din lucrările pe care le avem la Compania de Apă prin acest mecanism… Vestea bună ar fi aceea că se lucra în Ministerul Fondurilor Europene încă de sub mandatul domnului Nica , la o soluţie de modificare a Ordonanţei nr. 15/2014 privind preluarea corecţiilor financiare de către bugetul de stat “, a declarat Adrian Ţuţuianu. După cum ştim Compania de Apă Târgovişte este condusă de un nou director, în persoana domnului Alexandru Oprea.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.