Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Guerilla Verde duce colectarea selectivă a dozelordin aluminiu în şcolile din România

Autor:

Data: 10 noiembrie 2015, 10:15

 •  
 •  
 •  

Bucureşti, 10 noiembrie 2015. Astăzi începe la Slobozia cea de-a XII-a ediţie a Caravanei educaţionale Guerilla Verde. Traseul acestei ediţii, care se va derula pe tot parcursul lunii noiembrie, include oraşele: Slobozia, Târgovişte, Bucureşti, Călăraşi şi Slatina. La această ediţie vor participa peste 25 de şcoli din cele 5 oraşe aflate pe traseul caravanei. Programul complet este disponibil pe www.guerillaverde.ro.

Caravana educaţională Guerilla Verde porneşte astăzi la drum către şcolile din oraşul Slobozia, urmând ca până la sfârşitul lunii noiembrie să ajungă în toate şcolile înscrise in această ediție din Târgovişte (12 noiembrie), Călăraşi (17 noiembrie), Slatina (19 noiembrie) şi Bucureşti. Obiectivul general al proiectului este acela de a determina tinerii să se implice în acţiuni concrete de protejare a mediului. În prezent, în şcolile din România se desfăşoară numeroase programe educaţionale cu privire la colectarea selectivă, menite să îi familiarizeze pe elevi cu un comportament responsabil şi cu grija pentru mediul în care trăiesc. Elevii sunt învăţaţi încă de la clasele primare cum şi de ce trebuie să colecteze separat deşeurile de sticlă, plastic şi metal.

Pentru reciclarea aluminiului se utilizează cu circa 95% mai puţină energie faţă de procesul de obţinere a acestuia din bauxită. Faţă de reciclarea altor materiale, acesta este un randament excelent: economia de energie realizată la reciclarea deşeurilor din plastic este de aproximativ 70%, în timp ce la reciclarea deşeurilor din hârtie economia de energie este în jur de cel mult 40%.Colectarea si reciclarea dozelor din aluminiu este un subiect aparte și va fi discutat pe larg la întâlnirile programate în școlile selectate. Invitatul special al acestei ediții este Adina Magsi, Director, Asociația Alucro – reprezentat al programului Every Can Counts în România – program ce promovează colectarea selectivă a dozelor din aluminiu în mai multe țări din Europa: Franța, Marea Britanie, Irlanda, Grecia sau Austria. Ca rezultat al înscrierii în program, unitățile de învățământ vor fi dotate cu un sistem de colectare selectivă a dozelor din aluminiu. Participanții la întâlnirile organizate de Guerilla Verde vor avea ocazia să afle cum se pot înscrie la concursulCan Art&Design Festival, organizat sub umbrela Every Can Counts România şi care presupune realizarea de lucrări/machete din doze de aluminiu care să redea un obiect sau un loc din mediul urban. Detalii despre concurs, regulamentul de participare şi formularul de înscriere sunt disponibile pe www.candesignfestival.ro.

Caravana Guerilla Verde estesoluţia pe care noi o oferim cu scopul de a consolida comunicarea dintre tineri şi organizaţii neguvernamentale sau alţi participanţi implicaţi în procesul educaţional pe tema ecologiei.Astfel, pentru oraşele care au deja tradiţia participării la acest program reprezintă o modalitate prin care implică, an de an, tot mai mulţi elevi, iar pentru oraşele care cunosc pentru prima dată această experienţă este o oportunitate de deschidere către acest tip de activităţi. Declară Nicoleta Talpeş, Managing Director, Media Image Factory, organizator.

„Ne bucurăm că putem susţine şi în această ediţie un proiect care inspiră tinerilor un comportament responsabil faţă de mediu. Prin implicarea Every Can Counts în desfăşurarea Caravanei educaţionale Guerilla Verde aducem în faţa publicului un subiect cu adevărat important, şi în acelaşi timp, încercăm să îl prezentăm elevilor  astfel încât să fie atractiv şi să suscite interesul de implicare. Soluţia în acest sens vine prin concursul Can Art&Design Festival, care are ca temă refolosirea dozelor din aluminiu în vederea protejării mediului. Este o activitate faţă de care elevii sunt foarte deschişi, întrucât au mulţumirea că au creat singuri un obiect din doze de aluminiu care poate fi chiar premiat de organizatori”. Declară Adina Magsi, General Manager Alucro – Every Can Counts România.

Traseul caravanei Guerilla Verde ediţia a XII-a: Slobozia – 10 noiembrie, Târgovişte – 12 noiembrie,  Călăraşi – 17 noiembrie, Slatina – 19 noiembrie, Bucureşti – noiembrie – decembrie. Programul detaliat al Caravanei Guerilla Verde este disponibil pe site-ul proiectului www.guerillaverde.ro.

 Proiectul se derulează sub egida Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Ministerului Educaţiei, ANPM şi Inspectoratului Şcolar al Municiului Bucureşti. Ediția a XII-a este organizată cu sprijinul Every Can Counts şi Alucro.

 Parteneri media:  StiriONG.ro, Ziare.com, IQool, Revista Bulevard, Gratuitor, Revista Ştiinţa&Tehnică, Real in Calarasi, Eveniment de Olt, TV Partener,Târgovişte News, Ziarul Obiectiv Ialomiţa.

 Organizatori: Media Image Factory, Asociația Alucro, Every Can Counts.

Despre Image Factory:Media Image Factory este o agenţie de comunicare specializată în dezvoltarea si promovarea de proiecte social-culturale. Caravana de filme cu mesaj ecologic  Guerilla Verde face parte dintr-un proiect mai amplu denumit ”Better education through innovation”, care isi propune sa ajute la educatia generatiei de maine prin intermediul filmului, prezentat ca parte a tehnologiei digitale si ca metoda alternativa de educatie. Guerilla Verde a aparut în 2009 şi de atunci sunt organizate câte două ediţii în fiecare an (octombrie – noiembrie şi martie – iunie).  La cea mai recentă ediţie a caravanei au participat peste 5.000 de tineri şi s-a stabilit un nou record privind numărul de şcoli înscrise în proiect într-un singur oraş – peste 60 de şcoli participante doar din Bucureşti. www.guerillaverde.ro sau www.imagefactory.ro

 Despre Every Can Counts: Asociaţia Non Profit Alucro este singura organizaţie din România care derulează campanii de informare dedicate colectării şi reciclării dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului că din 2011 Alucro reprezintă în România programul internaţional Every Can Counts – o platformă europeană răspândită în mari ţări precum UK, Irlanda, Franţa, Austria – desfăşoară ample activităţi de informare şi educare la nivel naţional, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborând astfel cu autorităţile Statului, companiile de profil (societăţi de salubritate, centre de colectare), diverse societăţi comerciale, ONG-uri şi instituţii de învăţământ dar şi printr-un dialog direct cu cetăţenii în cadrul evenimentelor publice. Mai multe detalii găsiţi pe www.alucro.ro si www.everycancounts.ro

Guerilla Verde Caravana educationala prin film cu mesaj ecologic editia a XII-a, noiembrie 2015

 PROGRAM

 • Marti, 10 noiembrie – Slobozia
  • 00-11.00 – Liceul Tehnologic ”A.I.Cuza”
  • 00 – 13.00 – Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu”
  • 00-15.00 – Scoala Gimnaziala Nr.3
 • Joi, 12 noiembrie – Targoviste
  • 11.00-12.00 –  SeminarulTeologicIoanGură de Aur
  • 13.00-14.00 – ȘcoalaGimnazialăTudor Vladimirescu
  • 15.00-16.00 – Colegiul Economic Ion Ghica

 Luni, 16 noiembrie – Bucuresti, interval orar: 10.00 -11.00 – Scoala Gimnaziala Nr.169

 Marti, 17 noiembrie – Calarasi

 • 00-10.00- Colegiul National ”Barbu Stirbei
 • 00-12.00 – Liceul “Danubius” din Călărași
 • 00-14.00 – Scoala Gimnaziala ‘Mircea Voda”

Joi, 19 noiembrie – Slatina

 • 00-13.00 – Scoala Gimnaziala ”Constantin Brancoveanu ”
 • 00-15.00 – Colegiul Tehnic Metalurgic

Vineri, 20 noiembrie – Bucuresti  — interval orar: 11.00-12.00 – Scoala Gimnaziala nr. 167

 Marti, 24 noiembrie – Bucuresti, interval orar: 10.00-11.00 – Scoala Gimnaziala “Eugen Barbu”

 Joi, 26 noiembrie – Bucuresti , interval orar: 10.00-11.00 – Scoala Gimnaziala Nr.163

Altescoliinscrisein aceastaeditie:

 • Scoala Gimnaziala George Calinescu; Bucuresti
 • Scoala Gimnaziala “Emil Racovita “, Bucuresti
 • Scoala Gimnaziala Titu Maiorescu, Bucuresti
 • Școala nr. 164, Bucuresti
 • SCOALA 54, Bucuresti
 • Scoala Gimnaziala nr.129, Bucuresti
 • Liceul Tehnologic “Ion I.C.Bratianu”, Bucuresti
 • Scoala Gimnaziala Pia Bratianu, sector 1, Bucuresti.
 • Şcoala cu cls.I-VIII Nicolae Bălcescu, Calarasi
 • Liceul Tehnologic Transporturi Auto, Calarasi
 • Colegiul Gr. Moisil, Urziceni, Ialomita
 • Scoala Gimnaziala Dimitrie Cantemir, Fetesti

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.