Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Cimitirul de Onoare Românesc de la Teiş a fost  reinaugurat iar locotentul Alin Marinescu  a fost declarat cetăţean de onoare al Târgoviştei

Autor:

Data: 22 octombrie 2015, 16:40

  •  
  •  
  •  

Premergător zilei de 25 octombrie când este sărbătorită Ziua Armatei, la nivelul municipiului Târgovişte au loc o serie de manifestări  dedicatei Armatei. În incinta Depozitului 167 „General de brigadă Gheorghe Manu” a avut loc ceremonia de reinaugurare a Cimitirului de Onoare Românesc de la Teiş.La eveniment a participat  Otilia Sava, secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul,informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului din cadrul  Ministerului Apărării Naţionale. Nu au lipsit autorităţile judeţene, autorităţile municipale, şefi de arme şi veterani de război. teis 1În Cimitirul de Onoare Românesc de la Teiş dorm somnul de veci 360 de eroi români cunoscuţi şi necunoscuţi, înmormântaţi în 334 de morminte individuale sau comune, decedaţi în Lazaretul (infirmeria) de la Teiş, în perioada 1916 – 1917. Alături de aceştia este înmormântat la Teiş şi eroul maior Ioanid I. Alexandru, mort în luptele din munţii Tatra.teis 2În cursul anului 2014, în contextul acţiunilor menite să marcheze Centenarul Primului Război Mondial, Ministerul Apărării Naţionale a iniţiat, prin Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, proiectul de restaurare a acestei necropole semnificative pentru efortul de război al Armatei Române din prima conflagraţie mondială. În cadrul proiectului de reconstrucţie au fost înlocuite majoritatea însemnelor de căpătâi şi au fost refăcute atât gardul împrejmuitor, cât şi aleile din perimetrul cimitirului. Cu acest prilej, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor a  pus la dispoziţie o Troiţă maramureşeană, din lemn de stejar, model specific Primului Război Mondial, ce a fost montată şi încadrată în ansamblul cimitirului. Un element important din cadrul acestui demers l-a reprezentat şi restaurarea monumentului central care, în anii optezeci ai secolului trecut, fusese copertat cu un înveliş de ceramică albă smălţuită. În cursul anului 2015 s-a realizat readucerea la forma initială a operei comemorative de război.

Lt. Alin Marinescu, cetăţean de onoare al Târgoviştei

În cadrul aceluiaşi eveniment, primarul interimar, Cristian Stan i-a acordat titlul de „ Cetăţean de Onoare ” al municipiului Târgovişte, ofiţerului Alin Marinescu.teis 3 Lt. Alin Marinescu a avut o conduita remarcabila in îndeplinirea misiunilor încredinţate si a devenit invalid ca urmare a unor afecţiuni, fiind rănit in teatrul de operaţii din Afganistan in timpul executării unor misiuni de patrulare, iar ulterior a fost încadrat in gradul II de invaliditate, ca urmare a pierderii braţului stâng.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.