Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

DÂMBOVIŢA: GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC DE MIGRANŢI, DESTRUCTURATĂ

Autor:

Data: 6 octombrie 2015, 20:00

  •  
  •  
  •  

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T din Dâmboviţa au efectuat 4 percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de migranţi./ Au fost ridicate aproape 700 de elemente de siguranţă şi tehnică pentru emiterea cărţilor de identitate, precum şi mai multe documente.

La data de 6 octombrie a.c., poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T din Dâmboviţa au efectuat 4 percheziţii domiciliare la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de migranţi.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012-2013, cei în cauză ar fi falsificat mai multe acte de identitate (cărţi de identitate, permise de conducere, paşapoarte), emise pe numele unor persoane din Orientul Mijlociu. Ulterior, în perioada 2013-2014, acestea ar fi fost folosite pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României către ţări vest-europene, în special Franţa şi Belgia.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 700 de elemente de siguranţă pentru cărţi de identitate, mai multe documente şi înscrisuri, 6 hard disk-uri şi două unităţi de calculator, carduri de memorie şi cartele SIM, fotografii ale unor cetăţeni de origine arabă şi 7 folii securizate folosite la tipărirea cărţilor de identitate.

Cei în cauză au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T – B.T. Dâmboviţa, pentru audieri.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2012, suspecţii Răducanu Ionuţ-Ninel şi Şerban Dumitru (angajat în cadrul Serviciului de Evidenţă a Populaţiei Dâmboviţa, fost şef al Serviciului de Paşapoarte Dâmboviţa) au falsificat mai multe acte de identitate (cărţi de identitate, permise de conducere, paşapoarte, etc.) care permiteau migranţilor trecerea frauduloasă a frontierei de stat precum şi accesul liber pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene.

    Cu ocazia percheziţiei efectuate la sediul Biroului Judeţean pentru Administrarea Bazelor de Date privind Evidenţa Populaţiei Dâmboviţa,  au fost găsite şi ridicate 700 de elemente de siguranţă pentru cărţi de identitate, an de emisie 2008.

    Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzii de de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi jandarmi din Dâmboviţa.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.