Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Mesajul PSD Dâmbovița cu ocazia ZILEI MONDIALE A EDUCAŢIEI

Autor:

Data: 5 octombrie 2015, 14:18

  •  
  •  
  •  

Pe 5 octombrie se sărbătorește, de mai bine de două decenii, Ziua Mondială a Educației și a Profesorului, zi desemnată de UNESCO drept aceea în care se recunoaște importanța muncii dascălilor și a educației, fapt ce îl deosebește pe om de celelalte făpturi însuflețite din univers. Începută din familie și continuată, în mod tradițional, în școală, prin efortul comun al profesorilor și al elevilor, educația contribuie la devenirea omului, care-și împlininește, astfel, menirea sa de ființă superioară ce urmăreşte explorarea orizonturilor în pregătirea pentru viaţă.adrian tutuianu
O educație de calitate este cheia unei reușite profesionale și, implicit, modalitatea prin care se poate asigura schimbarea în bine a lumii în care trăim. Acest deziderat s-a aflat în permanenţă în atenţia guvernului condus de Partidului Social Democrat, dovedit şi prin stabilirea unui cadru legislativ care să permită dezvoltarea unei culturi instituţionale a calităţii educaţiei şi protecţia beneficiarului de educaţie. Modificarea Legii Educaţiei Naţionale a rezolvat o parte din multiplele probleme cu care se confruntă sistemul educaţional preuniversitar, iar nedreptăţile cu privire la tăierile salariale cu 25 % efectuate de guvernul condus de PDL au fost înlăturate.
Suntem convinşi că mai sunt multe probleme importante de rezolvat pentru ca sistemul educaţional din România să atingă standardul dorit, astfel încât şcoala şi profesorul să se bucure de cel mai înalt prestigiu social, căci, numai aşa se poate asigura formarea tinerilor capabili de a se integra într-o societate a cunoaşterii aflată într-o dinamică permanentă.
Partidul Social Democrat aduce un omagiu celor care, de la catedră, exercită o vocație nobilă: aceea de a modela suflete, de a șlefui caractere, de a făuri oameni și urează tuturor profesorilor energie, inspirație și dăruire continuă în activitate, conștientizând importanța deosebită pe care aceștia o au în cadrul societății.

Adrian Țuțuianu
Președinte PSD Dâmbovița

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.