Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Jandarmii au prins cinci hoţi de lemne pe raza localităților Valea Mare și I.L. Caragiale

Autor:

Data: 28 septembrie 2015, 13:08

  •  
  •  
  •  
  •  

La finele săptămânii trecute cinci  persoane care au încălcat prevederile Codului Silvic au fost depistate de jandarmii dâmboviţeni pe raza localităților Valea Mare și I.L. Caragiale

Astfel, jandarmii aflați în misiune în satul Saru, comuna Valea Mare au depistat în zona împădurită din localitate, două persoane care tăiau arbori folosind un topor și o drujbă.lemne taiate

După verificările efectuate, s-a constatat că bărbații au tăiat ilegal din fondul forestier mai mulți arbori din specia stejar pe care intenţionau să-i transporte cu atelaje hipo, urmând să-i valorifice pe raza localității. Totodată, în urma discuțiilor purtate cu un reprezentant al Ocolului Silvic Valea Mare, a reieșit faptul că aceștia nu dețineau autorizație legală pentru tăierea arborilor ce au fost secționați sub nivelul solului, astfel încât să nu se poată identifica cioata.

Jandarmii au întocmit celor în cauză acte de constatare, aceștia fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunii de “tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național”, actele fiind înaintate organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor.

Totodată, jandarmii au depistat în apropierea zonei împădurite de pe DN 72 Târgoviște-Ploiești, trei persoane care transportau cu atelaje hipo material lemnos, fără a deține documente de transport și însoțire. În acest caz, jandarmii împreună cu reprezentanții ocolului silvic au procedat la ridicarea în vederea confiscării a lemnului tăiat și au aplicat trei sancțiuni contravenționale în cuantum de     4000 lei.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.