Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ediția din 2016 a Quarry Life Award:  Grupul HeidelbergCement lansează a treia ediție a acestei competiții internaționale de cercetare

Autor:

Data: 27 august 2015, 17:59

  •  
  •  
  •  

Pentru a treia oară, HeidelbergCement inițiază Quarry Life Award, competiție internațională științifică și educațională menită descoperirii de noi idei pentru promovarea și conservarea biodiversității în carierele miniere. Aceste habitate unice vor reprezenta din nou arii deschise pentru efectuarea de cercetări. Mulţumită competiției Quarry Life Award, tinerii – studenți, absolvenți și cercetători – vor avea ocazia de a pune cu adevărat în valoare un sit minier, din punct de vedere educațional şi al protejării mediului.AFISI

„Compania noastră este dedicată promovării excepţionalei flore și faune locale din carierele şi balastierele pe care le operează în întreaga lume”, a declarat domnul Bernd Scheifele, CEO al HeidelbergCement. „Credem că ideile și proiectele de cercetare pot îmbunătăți cunoştinţele pe care le avem despre valoarea biologică a carierelor, contribuind astfel, mai departe, la protejarea şi promovarea biodiversităţii. Iată de ce, pentru a treia oară consecutiv, organizăm Quarry Life Award.”

Quarry Life Award se va derula în peste 20 de țări din Europa, Africa, Asia Centrală şi regiunea Asia-Oceania. Studenții și oamenii de știință, precum și ONG-urile pot participa prin prezentarea unei propuneri de proiect până la data de 1 martie 2016, pe site-ul www.quarrylifeaward.ro.

Pentru această ediţie, competitorii pot elabora un proiect într-una dintre următoarele categorii:

  • Cercetări în domeniul habitatelor și speciilor
  • Managementul biodiversității
  • Educaţie şi inițiative de conştientizare
  • Dincolo de limitele carierei
  • Proiecte pentru clase de elevi

Cele mai bune cinci propuneri de proiect din fiecare ţară vor fi selectate pentru a intra în faza de lucru în teren pe baza valorii adăugate pentru natură şi societate, aspectelor legate de inovaţie, fezabilitate, creşterea gradului de conştientizare în rândul publicului şi implicarea factorilor de interes.

Din aprilie până în septembrie 2016, toate proiectele selectate vor concura simultan la nivel naţional şi internaţional şi vor fi evaluate individual de jurii atât naţionale, cât şi internaţionale. La nivel naţional, cele mai bune idei vor fi recompensate cu premiide 1.500 de euro, 3.000 de euro, respectiv 5.000 de euro. La nivel internațional, cel mai bun proiect din fiecare categorie va fi distins cu premii de câte 10.000 de euro, iar cel mai bun proiect din toate categoriile va primi Marele Premiu, în valoare de 30.000 de euro. Proiectele câştigătoare vor fi desemnate în toamna anului 2016.

Quarry Life Award în România

În România, 3 cariere de calcar, o carieră de agregate și o balastieră își vor deschide porțile pentru a permite implementarea practică a proiectelor participante.

Cariera Bicaz Chei – calcar

Cariera Băița Crăciunești – calcar

Cariera Lespezi – calcar

Cariera Iglicioara – agregate

Balastiera Slătioara – agregate
Informaţii suplimentare sunt disponibile online pe site-ul www.quarrylifeaward.ro.

Despre Grupul HeidelbergCement

Cu un total al investițiilor de peste 500 de milioane de euro, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanți investitori germani din România, unde este prezent în producția de ciment, betoane și agregate prin CARPATCEMENT HOLDING S.A., CARPAT BETON S.R.L. și CARPAT AGREGATE S.A. Toate cele trei companii folosesc tehnologii inovatoare și au ca obiectiv major promovarea unor standarde înalte de calitate.

HeidelbergCement este lider mondial pe piața de agregate și un important jucător în domeniul cimentului, betonului și al altor activități conexe, ceea ce îl poziționează printre cei mai mari producători de materiale de construcții din lume. Grupul are aproximativ 45.000 de angajați în 2.300 de locații, în peste 40 de țări din întreaga lume.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.