Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Concursul Naţional de Prim Ajutor câştigat de Crucea Roşie Dâmboviţa

Autor:

Data: 10 august 2015, 18:58

  •  
  •  
  •  

In perioada 7-9 august 2015, a avut loc Etapa Nationala a Concursului de Prim Ajutor, care s-a desfasurat la Poiana Pinului, jud. Buzau. Organizarea competiţiei naţionale a echipelor de prim ajutor de baza din cadrul detaşamentelor de intervenţie în situaţii de dezastre urmăreşte în principal creşterea nivelului de pregătire şi a capacităţii de intervenţie a SNCRR pentru înlăturarea efectelor calamităţilor şi catastrofelor naturale sau provocate de om şi pentru acordarea primului ajutor de baza prin însuşirea:
– cunoştinţelor de bază despre: Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, istoricul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, Principiile Fundamentale ale Crucii Roşii;
– cunoştinţelor de bază şi a deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor de baza şi a celor de prevenire a accidentelor;CRUCEA-ROSIE

– legislaţiei în vigoare care reglementează intervenţia în cazuri de dezastre;
– dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă prin respectarea Codul de Conduită în intervenţii în caz de dezastre, elaborat pentru Crucea Roşie, Semiluna Roşie şi alte ONG-uri.
La etapa naţională au participat echipele castigatoare ale etapelor zonale, respectiv Cluj, Botosani, Brasov, Arad, Braila, Sectorul 6 Bucuresti, Dolj si Dambovita. Echipa câştigătoare a etapei naţionale are dreptul de a reprezenta Societatea Naţională de Cruce Roşie din România la ediţia următoare a Competiţiei Europene de acordare a primului ajutor.

Anul acesta au fost organizate 5 situaţii diferite de accident- dintre care o situaţie susţinută în limba engleză – una pe timp de noapte – situatie de triaj si o situatie de resuscitare cu utilizarea defibrilatorului. Asfel s-au realizat interventii in caz de accident camping, accident in padure, viitura ce a afectat populatia, resuscitare cu 6 victime (2- bebelus, 2- copil, 2- adult) si triaj cu un numar de 31 victime- consecutiv unui accident aviatic, interventia fiind pe timp de noapte.

Echipajul Filialei de Cruce Rosie este alcatuit din : Anemarie Duncan- sef echipaj, Alecu Mihaela Luisa, Popescu Trofim, Ţop Dana Adriana, Filip Vlad – membri echipa, Radoi Oana Catalina –rezerva. Istructorul echipei este Dl. Florea Eugen si deasemenea am fost insotiti de un medic- arbitru in competitie- Dr. Craciunoiu Toma.

Clasamentul final dupa proba teoretica si cele practice a fost: Locul I – Crucea Rosie Dambovita, Locul II – Botosani, Locul III – Dolj, Mentiune – Arad.

Avand in vedere ca si anul trecut echipajul Filialei de Cruce Rosie Dambovita a castigat competitia nationala de prim ajutor, reprezentarea internationala a Crucii Rosii Romane, va fi realizata de catre Filiala de Cruce Rosie Dambovita cu doua echipaje.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.