Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

O delegație a Bisericii Ortodoxe Române, condusă de ÎPS Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, participa la Moscova la evenimentele organizate cu ocazia împlinirii a 1.000 de ani de la moartea Sfântului Cneaz Vladimir, Botezătorul Rusiei

Autor:

Data: 1 august 2015, 15:07

  •  
  •  
  •  

”Am prezentat mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și am oferit o icoană a Sfântului Ioan Gură de Aur. Așa cum știm cu toții anul acesta este Anul omagial al Sfântul Ioan Gură de Aur în Patriarhia Română. De asemenea, am oferit medalia editată cu acest prilej la București. nifonAtât Patriarhul Kiril, cât și Președintele Putin în mesajul său, au spus că nu vorbim de o sărbătoare pur religioasă, ci este sărbătoarea culturală și națională a întregii națiuni ruse. De aceea, astăzi, după Sfânta Liturghie s-a oficiat un Te Deum de mulțumire Bunului Dumnezeu pentru darurile revărsate în timpul celor zece secole de existență creștină a poporului rus și în mod simbolic au fost sfințite steagurile ținute de ofițeri ai armate ruse, cu icoana Sfântului Vladimir, steaguri care vor fi trimise în fiecare regiune care constituie Federația Rusă astăzi”, a declarat pentru Radio TRINITAS Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon.

În mesajul său către Biserica Ortodoxă Rusă, Patriarhul României a afirmat că poporul ortodox rus are o vocație creștină pentru eternitate.  “În mod deosebit, perioada îndelungată de multe suferinţe ale Bisericii Ortodoxe Ruse, din cauza prigoanei împotriva credinţei creştine în vremea ateismului agresiv din secolul 20, a reprezentat o vreme a răstignirii, dar şi un timp al speranţei de libertate pentru ierarhii, clerul şi credincioşii acestei Biserici. În acel timp de prigoană, Biserica a rămas statornică în mărturisirea Domnului nostru Iisus Hristos, reuşind, după anii 1990, să redevină un reper spiritual pentru o societate confruntată cu fenomenul secularizării şi al relativismului moral”, a transmis PF Daniel.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.