Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

DEBUT PROIECT „ Sanatate in comunitatea TA”

Autor:

Data: 21 iulie 2015, 9:18

  •  
  •  
  •  

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania – Filiala Dambovita in parteneriat cu Asociația Tineri Europeni în Societate si Partida Romilor Pro- Europa incepand cu data de 20 iulie 2015 implementeaza Proiectul „ Sanatate in comunitatea TA” ce are ca scop sprijinirea comunitatilor sarace de romi din judetul Dambovita , comunitati ce se confrunta cu lipsa aceesului la serviciile publice de sanatate majoritatea dintre acestia nefiind inscrisi la medicul de familie.popescu gheorghe crucea rosie jpg  In cadrul acestui proiect vom realiza in parteneriat cu centre medicale de sanatate privata 1500 de analize de sange si 500 de consultatii gratuite. Prin realizarea acestui proiect se preconizeaza imbunatatirea starii de sanatate a romilor, afectati de nivelul de trai scazut, de informarea slaba asupra problemelor de sanatate si asupra preventiei. Vom organiza o caravana cu titlul „Vino la medic” ce se va desfasura in comunitati reprezentative de romi.

Astfel in perioada 20 iulie- 14 august 2015 ne vom deplasa in urmatoarele comunitati: Caragiale, Gura-Ocnitei, Crangurile, Matasaru, Ungureni, Ludesti, Manesti, Poiana, Crovu, Moroeni, Vladeni, Pucioasa, Butimanu, Cojasca, Fieni, Moreni, Vulcana-Pandele, Niculesti, Baleni, Costesti Vale, Titu, Dambovicioara, Corbii Mari, Romanesti.

In fiecare comunitate vom instala cate un cort  pus la dispozitie de Crucea Rosie Dambovita unde vom informa si consilia membrii comunitatii in vederea prevenirii imbolnavirilor sau a diagnosticarii precoce (profilaxie primara si secundara). Persoanelor consiliate li se vor acorda asistenta medicala precum : masurari tensiune arteriala, teste de glicemie, indici de masa corporala, consiliere pentru nutritie adecvata, consiliere pentru planificare familiala, consiliere femei pentru  autoexaminarea sanului.

In cadrul proiectului se va organiza si campania “PRIMUL AJUTOR“ prin intermediul careia se vor organiza 5 sesiuni de instruire de acordare a primului ajutor.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.