Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Sistem de antiefracție , turnichet de control acces şi website pentru Peştera Ialomiţei

Autor:

Data: 16 iulie 2015, 17:58

  •  
  •  
  •  

Consiliul Judeţean Dâmboviţa s-a reunit în şedinţă ordinară. Au fost prezenţi 30 de consilieri judeţeni şi preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu. Ordinea de zi a fost una stufoasă  cu proiecte de hotărâre  dar informări.Din capul locului punctele 5 şi 6 de pe ordinea de zi au fost amânate şi se refereau  la aprobarea Notei de Fundamentare în vederea achiziţionării a 10 locuinţe de serviciu în perioada iulie 2015 – aprilie 2017 şi la  aprobarea “PROCEDURII” privind achiziţionarea a 10 locuinţe de serviciu în perioada iulie 2015 – aprilie 2017. La punctual 15 de pe ordinea de zi, consilierii judeţeni au votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr.198/24.06.2015 pentru aprobarea Notei de Fundamentare privindachiziţionarea de active fixe pentru obiectivul de investiţie „Reabilitarea şi modernizareainfrastructurii tehnice pentru creşterea potenţialului turistic al Peşterii Ialomiţei din masivul Bucegi, judeţul Dâmboviţa”. pestera ialomiteiMai clar şi pe înţelesul tuturor consilierii au aprobat  să se achiziţioneze şi să se monteze  un sistem de antiefracție în vederea securizării intrării în peșteră în afara programului de vizitare și transmiterea la distanță; un alt sistem de control acces (indicatorul principal pentru perioada de sustenabilitate a proiectului fiind numărul de turiști) pentru a realiza accesul controlat în interiorul peșterii şi totodată să se realizeze website de prezentare a obiectivului. Potrivit contractului de finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii tehnice pentru creşterea potenţialului turistic al Peşterii Ialomiţei din masivul Bucegi, judeţul Dâmboviţa”, CJ Dâmboviţa are obligația menținerii în circuitul turistic a obiectivului de investiție. Pentru stimularea activității turistice a zonei prin punerea la dispoziție a turiștilor a unei game largi de mijloace de informare și pentru optimizarea funcționalității se impune: sistemul de antiefracție, sistemul de control acces  în interiorul peșterii şi website-ul de prezentare a obiectivului:”  Conform clauzelor contractului de finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Reabilitarea şi modernizareainfrastructurii tehnice pentru creşterea potenţialului turistic al Peşterii Ialomiţei din masivul Bucegi, judeţul Dâmboviţa”, instituția noastră are obligația menținerii în circuitul turistic a obiectivului de investiție. Pentru stimularea activității turistice a zonei, prin punerea la dispoziția turiștilor a unei game largi de mijloace de informare și pentru optimizarea funcționalității, se impune:sedinta cjd 30.12.2014

– montarea unui sistem de antiefracție în vederea securizării intrării în peșteră în afara programului de vizitare și transmiterea la distanță. Sistemul de antiefracție va avertiza optic și acustic tentativa de pătrundere în incinta peșterii și va transmite mesaje către administratorul angajat de beneficiar, persoană ce va avea posibilitatea să acceseze de la distanță sistemul de monitorizare video pentru a vedea ce se întâmplă în zonă. Integrarea acestor sisteme si transmiterea informațiilor și a imaginilor video la distanță se va realiza prin rețeaua GSM.

– montarea unui sistem de control acces (indicatorul principal pentru perioada de sustenabilitate a proiectului fiind numărul de turiști) pentru a realiza accesul controlat în interiorul peșterii. In acest sens este necesară montarea unui turnichet de acces, ce are rolul de a permite accesul persoanelor în mod individual în urma validării dreptului de acces, drept de acces ce se poate face prin introducerea unor jetoane eliberate odată cu biletul de acces, jetoane ce pot fi ulterior recuperate, si refolosite pe termen nelimitat. Această soluție va permite un control total al încasărilor și al numărului de vizitatori contribuind la buna desfășurare a activității de administrare evitând supra-aglomerarea și dezordinea creata în momentele de supraîncărcare.

– realizarea unui domeniu și construcție website de prezentare a obiectivului turistic Peştera Ialomiţei din masivul Bucegi”, se arată în raportul CJ Dâmboviţa .Iată şi sumele necesare şi suportate de CJ Dâmboviţa pentru aceste investiţii menţionate mai sus :12 mii  lei pentru sistemul de antiefracție, 69 mii lei pentru sistemul de acces şi 12 mii lei pentru website.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.