Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Indemnizaţiile pentru însoţitorii persoanelor cu handicap şi ajutoarele sociale,   o prioritate pentru autorităţile locale  din comuna Poiana

Autor:

Data: 14 iulie 2015, 12:30

  •  
  •  
  •  

La nivelul comunei  Poiana  există aproximativ 80 de dosare de ajutor social. Conform legii 416/2008, în funcţie de numărul de membri ai familiei, aceştia primesc între 125 de lei şi 462 de lei pe lună. marian serbanPentru aceşti bani fiecare familie trebuie să-şi desemneze un reprezentant care să muncească între 8 şi 72 de ore în folosul comunităţii.

Cuantumul ajutorului social:
125 lei – o persoană singură;
225 lei – familiile din 2 persoane;
313 lei – familiile din 3 persoane;
390 lei – familiile din 4 persoane;
462 lei – familiile din 5 persoane;

Edilul Marian Şerban a ţinut să ne puncteze faptul că face tot efortul să asigure  banii şi pentru plata asistenţilor şi însoţitorilor persoanelor cu handicap, 22 la număr. La nivelul comunei Poiana există fondurile de salarii pentru angajaţii din administraţie  dar şi pentru asistenţii şi însoţitorii persoanelor cu handicap inclusiv pentru luna septembrie. Edilul  Marian Şerban speră ca rectificarea bugetară să le rezolve problemele financiare din octombrie şi până la finele anului:Aproximativ 80 de dosare mai am în plată la ajutorul social şi vă spun sincer sunt persoanele care fără acest ajutor nu ar putea să-şi duc traiul.Privind persoanele cu handicap  am 22 de dosare, o parte sunt angajaţi iar o altă parte cu indemnizaţie.Pentru aceste  dosare privind însoţitorii persoanelor  cu handicap avem banii asiguraţi inclusiv pentru luna septembrie 2015. Aşa avem asigurate  şi salariile angajaţilor  primăriei până în luna septembrie inclusiv. ”, a afirmat primarul comunei Poiana, Marian Şerban. Primarul comunei Poiana este unul dintre primarii care, permanent, caută soluţii la problemele comunităţii.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.