Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Căminele culturale din Dragodăneşti şi Cândeşti Vale au intrat în reabilitare. Investiții de peste 1.400.000 de lei prin CNI

Autor:

Data: 11 mai 2015, 12:33

  •  
  •  
  •  

Comuna Cândeşti se numără printre localităţile dâmboviţene care vor beneficia de finanţare pentru reabilitarea căminelor culturale prin „Programul prioritar naţional pentru construirea de sedii pentru aşezăminte culturale în localităţile unde nu există asemenea instituţii, precum şi pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea şi finalizarea lucrărilor de construcţie a aşezămintelor culturale de drept public din mediul rural şi mic urban”.Programul este finanțat prin Compania Naţională de Investiţii. Acesta oferă posibilitatea de a reabilita, moderniza şi dota căminele culturale aflate în stare de degradare şi care nu mai îndeplinesc condiţiile necesare pentru derularea activităţilor specifice.Au fost două sesiuni de depunere de proiecte, una în 2011, şi alta în luna decembrie 2013 când a depus şi Cândeşti.Anul acesta  la nivelul judeţului Dâmboviţa se primeşte  finanţare  pentru reabilitarea unui număr de nouă cămine culturale din judeţul Dâmboviţa.Printre cele nouă câmine se numără şi două  la Cândeşti şi anume la Cândeşti-Dragodăneşti şi Cândeşti Vale.Potrivit edilului localităţi Cândeşti, Georgeta Popa, deja reprezentanţii CNI au  predat locaţiile firmelor constructoare, urmând ca în perioada imediat următoare să se dea ordinul de începere a lucrărilor.Proiectele prevăd modernizare şi dotare cămine culturale.georgeta popaValoarea proiectului privind modernizare extindere şi doatare  cămin cultural în satul Dragodăneşti este de 776.311 lei iar valoarea proiectului pentru modernizarea şi dotarea căminului cultural din Cândeşti Vale  se ridică la 721.615 lei. Autorităţile locale  şi-au asigurat prin buget cota de cofinanţare necesară, pentru că fiecare s-a obligat la o cotă de 10-15%, în funcţie de valoarea proiectului. Probabil va fi nevoie, în medie, de 2-3 miliarde lei vechi pentru fiecare.

Refacere şi modernizare DC 99 A

O altă investiţie importantă care anul acesta se va finaliza  în comuna Cândeşti este refacerea şi modernizarea DC 99 A.Investiţia este finanţată prin  Măsura 322 D ce  prevede  „Investiţii privind lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundaţii în anul 2010″. Acest proiect se află în plin process de execuţie iar primarul Georgeta Popa a ţinut să sublinieze că va fi gata undeva la jumătatea acestui an. DC 99 A are o lungime de 11 km.Valoarea proiectului este de 1,5 milioane euro.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.