Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Război total între Arhiepiscopia Târgoviştei şi un jurnalist Dâmboviţean

Autor:

Data: 20 aprilie 2015, 18:50

  •  
  •  
  •  

Trimisul lui Dumnezeu pe Pamant, Arhiepiscopul si Mitropolitul Targovistei, IPS Nifon, se descurca minunat si in afaceri, dupa ce a izbutit sa-si construiasca un luxos hotel (vezi foto), chiar in inima Bucegilor, la concurenta cu Hotelul “Pestera”, apartinand senatorului PSD, Valentin Calcan.hotel nifon

In lipsa de turisti, conducerea Arhiepiscopiei a decis inmanarea unor vouchere tuturor celor peste 430 de preoti damboviteni, la pretul de 280 lei fiecare (cu mic dejun inclus, pentru o zi si o noapte), tocmai pentru a finanta asa cum se cuvine stabilimentul de lux al IPS Nifon, chiar daca “initiativa” a generat proteste timide din partea fetelor bisericesti.

Surse confidentiale ne-au marturisit ca “hotelul lui Nifon” ar fi de un lux greu de imaginat, fondurile alocate pentru constructie fiind de ordinul zecilor de miliarde de lei, din bani publici, evident, ca doar nu va imaginati ca ar fi strans cineva cureaua de prin Arhiepiscopie, sa puna ban pe ban si sa ridice ditamai hotelul, intru linistea, reculegerea si satisfactia the archbishop-ului.

In conditiile in care CJD si CLM Targoviste aloca intr-o voiosie fonduri cu nemiluita pentru tot felul de afaceri ale Arhiepiscopiei (de zici ca le-a luat cineva mintile alesilor nostri locali si judeteni!), in conditiile in care toate utilitatile (lumina, gaze, apa) sunt platite tot din bani publici, in conditiile in care, de exemplu, numai pentru “refacere sediu administrativ”, CJD a alocat Arhiepiscopiei peste jumatate de milion de euro, in conditiile in care fiecare preot este obligat sa cumpere toate calendarele, iconitele, lumanarile, cartile religioase si alte materiale de la Arhiepiscopie, chiar nu intelegem ce fac Nifon & Asociatii cu atatia bani (in afara concediilor de lux, a masinilor de super lux si a “metalului galben”, care abunda prin toate cotloanele locatiilor apartinad Inalt Prea Sfintiei Sale)!

P.S: Poate vom afla si ce s-a intamplat cu fondurile publice uriase alocate constructiei Bisericii din municipiul Moreni, in conditiile in care a fost ridicata cu donatii din partea OMV Petrom.

P.S 2: Evident, si anul acesta, “Ziua lui Nifon” va fi sarbatorita tot din bani publici. Asteptam si Sf. Adrian, Sf. Ioan sau Sf. Cristian sa fie sarbatoriti dupa acelasi cliseu. De ce nu?

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Domnul Marius Dumitrache continua sa dezinformeze improvizat si denigrator         

In urma articolelor denigratoare ale domnului Marius Dumitrache, scrise pe site-ul sau , facem următoarele precizări:

 Este regretabil faptul că persoana mai sus menționată continuă să dezinformeze opinia publică, încercând un șantaj murdar la adresa instituției noastre și transmițând semnale, pe diferite căi, în sensul că va opri campania denigratoare, dacă va fi plătit. Precizăm că șantajul reprezintă infracțiune și se pedepsește cu închisoare, conform Art. 207 din Codul penal.

De asemenea menționăm că, în urma articolelor scrise, toate informațiile oferite domnului Dumitrache, au fost ignorate sau prezentate trunchiat, cu scopul tendențios de a învrăjbi populația împotriva clerului, practicând un mercenariat abject. Și de această dată, înțelegem să restabilim adevărul și să vă oferim informațiile corecte.

Arhiepiscopia Târgoviștei afimă cu tărie că, la Mănăstirea Peștera, nu a construit un hotel și că nu face concurență nimănui, mărturie fiind și imobilul prezentat în fotografia postată pe site, care are doar 5 camere de locuit și restul, spații utile Sfintei Mănăstiri, cum ar fi bibliotecă și trapeză.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis că anul 2015 este „Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi” și, în consecință, Permanența Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei a decis ca fiecare parohie să desfășoare și un alt gen de misiune socială, respectiv pelerinaje gratuite, cu credincioșii, la mănăstirile din eparhie. De aceea, informația că „preoții sunt obligați” să meargă la Mănăstirea Peștera este FALSĂ, la fel cum și numărul prezentat al preoților, al nopților și prețul invocat, este FALS. Iată cum o bună intenție, aceea de a ajuta cât mai mulți credincioși să poată merge gratuit în pelerinaj, la mănăstire, e transformată într-o acuzație murdară, a unui personaj puțin credibil. Gestul pe care fiecare preot și fiecare parohie îl va face în acest an, acela de a organiza pelerinaje gratuite pentru credincioși, sperăm să se continue și pe viitor. Costurile parohiei pentru acest program sunt de 35 de lei pe noapte (nu 280 lei, așa cum fals a prezentat), pentru 1 persoană, fiind inclus și micul dejun.

Informația oferită în legătură cu „refacerea sediului administrativ al Arhiepiscopiei, precum și plata utilităților” este FALSĂ. Nici C.L.M. Târgoviște, nici C.J.D. nu plătesc utilitățile Arhiepiscopiei,  iar C.J.D. nu a alocat niciodată „jumătate de milion de euro” pentru refacerea sediului. Realitatea este că C.L.M Târgoviște achită contravaloarea gazelor la bisericile din Municipiu și că ¾ din sediul administrativ al Arhiepiscopiei este proprietatea C.J.D., iar ¼ este proprietatea Centrului Eparhial. În consecință, pentru că expertiza tehnică a arătat că imobilul este în pericol de dărâmare, C.J.D. a alocat doar 200.000 lei (nu jumătate de milion de euro, așa cum fals a afirmat), restul finanțării fiind asigurată de Arhiepiscopie și de Compania Națională de Investiții.

Așa cum ne-a obișnuit, numitul Dumitrache continuă să dezinformeze opinia publică, insinuând că ziua Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon ar fi serbată din bani publici. Nimic mai FALS si ABJECT, deoarece C.L.M. Târgoviște și C.J.D. acordă sprijin financiar pentru manifestările legate de sărbătoarea Sfântului Ierarh NIFON, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, care este cunoscut și venerat de credincioșii români de peste 500 de ani de când a fost canonizat la Târgoviște și Curtea de Argeș, în anul 1517, și ale cărui sfinte moaște se află în Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, din anul 2009, și nu pentru actualul ierarh, care printr-o frumoasă coincidență păstorește aici, la 500 de ani după Sfântul Nifon. Ce jalnică ignoranță istorică și culturală posedă pretinsul jurnalist denigrator.

În final, vă aducem la cunoștință că biserica „petroliștilor” din Moreni, a început a se construi si cu sprijinul financiar al Petrom, în anul 2003, dar care, după acel an, nu a mai acordat niciodată, vreun ajutor. Ulterior, lucrările au continuat până în anul 2014, când biserica a fost deschisă spre slujire, cu sprijinul multor oameni de bine, donatori și sponsori, și bineînțeles cu sprijinul CJD și CLM Moreni, urmând a începe lucrările de pictură. Menționăm că, din nou, Domnul Dumitrache dezinformează, afirmând că  „biserica s-a ridicat cu donații din partea OMV Petrom”.

Domnul Marius Dumitrache, un nostalgic al vremurilor de mult apuse, amintind de retorica ziarului Scânteia, înfierează cu mânie proletară, ceva mai liberală, Biserica și slujitorii ei. Domnia sa uită că Biserica este una din fundamentele societății de azi și că înainte de a prezenta o situație este bine să se informeze de la sursă și nu să fabuleze. Poate prietenia sau prieteniile ce l-au determinat să scrie cele câteva articole antiecleziale de la finalul verii trecute, l-au intoxicat și acum. Regretăm spiritul jurnalismului comunist și abject al Domnului Dumitrache, de aceea, acum, la finalul sărbătorilor Pascale, rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i dea domnului Marius Dumitrache înțelepciune, foarte multă sănătate fizică și psihică, pentru a putea oferi opiniei publice numai informații adevărate și verificate, inclusiv de la persoanele sau instituțiile incriminate.

Hristos a înviat!

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.