Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

FOTO/VIDEO. Adam Crăciunescu, director general al RNP Romsilva şi directorul Direcţiei Silvice, Preda Costel au dat startul la “Luna plantării arborilor” în judeţul Dâmboviţa

Autor:

Data: 18 martie 2015, 17:25

  •  
  •  
  •  

Potrivit Codului Silvic, autoritatea publică centrală responsabilă cu silvicultura organizează anual, între 15 martie şi 15 aprilie, Luna plantării arborilor. Este o tradiţie veche de 114 ani, de pe vremea când ministru al Instrucţiunii Publice era Spiru Haret, care a trimis o circulară “tuturor şcolilor ca fiecare elev să planteze cel puţin un pom”. Iniţial se numea Luna pădurii, dar, din 2008, denumirea s-a schimbat în Luna plantării arborilor. Începând cu 15 martie şi Direcţia Silvică Dâmboviţa a demarat “Luna plantării arborilor”.

Campania de împădurire presupune plantarea de arbori pe o suprafaţă de 50 de hectare de teren, igienizare a fondului forestier şi completarea cu puieţi pe o suprafaţă de aproape 120 de hectare.ADAM CRACIUNESCU Adam Crăciunescu, director general al RNP Romsilva a fost prezent în judeţul Dâmboviţa, în comuna Ulieşti unde directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, Preda Costel împreună cu sivicultori şi elevi de la o şcoală din Ulieşti a mers în Cantonul VII Văcăreasca unde s-au desfăşurat acţiuni de împădurire pe o suprafaţă de 0,7 hectare. În această zonă s-au plantat 3500 de puieţi din care 2240 stejar pedunculat, 210 frasini,210 cireşi şi 840 puieţi de păducel. COSTEL PREDAAcţiunile silvice care se desfăşoară în această perioadă de către Direcţia Silvică Dâmboviţa au ca obiectiv constientizarea populatiei despre necesitatea asigurarii integritatii si dezvoltarii padurilor, impadurirea terenurilor foriestiere goale, igienizarea lizierelor si a traseelor drumurilor ce strabat fondul foriester, participarea tineretului si in special a elevilor la aceste actiuni.

VIDEO

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.