Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Compania de Apă Târgovişte a livrat în oraşul Găeşti, apă cu detergenţi iar anul trecut apă cu fecale la Aninoasa

Autor:

Data: 12 martie 2015, 19:36

  •  
  •  
  •  

Lucratorii Companiei de Apă Târgoviște–Dâmbovița au călcat strâmb din nou după ce anul trecut au livrat populației din localitatea Aninoasa apă cu fecale, astfel ca acum au distribuit în rețeaua publică apă detergenți și clor.S-a intimplat in orasul Gaesti,dar conducerea institutiei abia astăzi s-a decis să ia măsuri dupa ce miercuri i-au anuntat si pe edilii locali despre cele intamplate.Exista suspiciunea ca o avarie la reteaua de apa a fost urmata de o deversare accidentala de detergent a unui agent economic din oras,iar conducerea DSP Dambovita a amendat cu 5000 de lei. Compania de Apa pentru ca nu a anuntat incidentul si confirma ca deocamdata nu exista niciun caz de imbolnavire.Oamenii din Găești spun ca in prima zi a acestei saptamani au vazut cum la robinete a curs apă cu spumă, de culoare neagră,dar in prima faza nu si au dat seama ce se intimpla si care este gravitatea situatiei,mai ales in conditiile in care reprezentantii Companiei de Apa si nici lucratorii primariei nu i-au avertizat. Doi directori ai Companiei de Apă Târgoviște–Dâmbovița s au deplasat astăzi la fața locului pentru a vedea ce se întâmplă, iar la Primăria Gaesti au anunțat situatia abia ieri dupăamiază. APA INVESTATA GAESTINu este primul caz provocat de lucratorii damboviteni de la apa,anul trecut populția din Aninoasa a consumat zile la rând apă cu fecale deversate în rețeaua publică în urma unei avarii,iar o femeie a murit in timp ce alte sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.Cinci persoane din institutie,trei directori si doi sefi de serviciu bănuite de comiterea infracţiunii de neglijenţă în serviciu sunt cercetate în cazul apei infestate furnizate in 2014,iar dosarul penal a fost înaintat pentru solutionare procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.
DSP Dâmboviţa a demarat o anchetă în acest caz
Referitor la suspiciunea unei contaminari chimice cu detergent a apei potabile din reteaua de distributiecare alimenteaza strazile S. Cioculescu, Dumbravei, Armatei,Argesului, Viorele si Libertatii din orasul Gaesti, facem urmatoarele precizari:Directia de Sanatate Publica Dambovita a fost notificata cu intarziere, astazi, 12.03.2015, cu privire la avaria survenita la reteaua de distributie in data de 9.03.2015 in urma lucrarilor de reabilitare-extindere a retelei de canalizare din Gaesti. Avand in vedere acest fapt, Directia de Sanatate Publica Dambovita a luat masura sanctionarii contraventionale a Companiei de Apa Targoviste Dambovita cu amenda in valoare de 5000 de lei. O echipa de inspectori sanitari s-a deplasat imediat la fata locului pentru a analiza situatia si a dispune masurile necesare:
-interzicerea utilizarii apei furnizate pentru consum uman pana cand nu avem certitudinea ca nu este pusa in pericol sanatatea consumatorilor.
-asigurarea unei surse de apa alternative pentru populatia afectata pana la reluarea furnizarii apei de calitate corespunzatoare, sursa investigata din punct de vedere sanitar.
– informarea populatiei de catre furnizor cu privire la interzicerea consumului de apa din retea pana cand acesta va reveni la parametrii de calitate.
-recoltarea de probe de apa de la robinetul consumatorilor de pe strazile afectate.
-trimiterea de probe de apa pentru determinari toxicologice la un laborator de analize acreditat RENAR.
Directia de Sanatate Publica Dambovita va monitoriza situatia si va dispune masurile care se impun.

VIDEO. Apa contaminată livrată populației din Aninoasa, Viforâta şi Săteni

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.