Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Bilanţul activităţii pe 2014 la ISU Dâmboviţa şi C.J.S.U Dâmboviţa

Autor:

Data: 16 ianuarie 2015, 11:44

  •  
  •  
  •  
  •  

Corpul K al Universităţii „VALAHIA” a fost gazda Evaluării activităţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pe anul 2014 şi Evaluării activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „BASARAB I” al Judeţului Dâmboviţa pe anul 2014. Bilanţul a fost prezentat de col.Mirel pietreanu, Inspectorul şef al ISU Dâmboviţa. La eveniment au mai participat: prefectul judeţului Dâmboviţa – jr. Ioan MARINESCU, subprefectul – jr. Antonel JÎJÎIE, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – conf.univ.dr. Adrian ȚUȚUIANU, col.Costel Gavrilă,inspectorul şef al IJJ , directorul de la Crucea Roșie Filiala Dâmbovița – Gheorghe POPESCU, inspectorul şef al I.P.J. Dâmboviţa – cms. şef Danil ZEPIŞI, şeful SJIPI Dâmboviţa – cms. Vlad LUPU, șeful Serviciului Județean Anticorupție Dâmbovița – cms.șef Radu CORSI, comandantul C.P.P.C. Jandarmi Ochiuri – mr. Teodor CERNAT, reprezentanţi din partea STS, SRI, MApN, parlamentari,directori de deconcentrate precum şi pompieri dâmboviţeni. bilant pompieri dambovitaSubunităţile ISU “Basarab I” Dâmboviţa acţionează pentru limitarea efectelor produse de dezastre în judeţul Dâmboviţa, precum şi în judeţul Prahova unde subunităţile dâmboviţene asigură un timp de răspuns redus. Pompierii dâmboviţeni au acționat la 9.661 de situaţii de urgenţă şi alte evenimente în anul 2014, față de 9.389 produse în anul 2013. Timpul mediu de răspuns la situaţii de urgenţă civilă a fost de 11,6 minute, în creştere faţă de cel înregistrat anul trecut (10,2 min.). Timpul mediu de răspuns la incendii a fost de 11,7 minute în uşoară scădere faţă de cel înregistrat în anul 2013 (11,8 min.). Timpul mediu de intervenţie la situaţii de urgenţă civilă a fost de 78,3 minute, iar la incendii a fost de 59,9 minuteTimpul mediu de răspuns la incendii în mediul rural a fost de 14 minute, iar în mediul urban a fost de 4,9 minute. Viteza medie de deplasare a autospecialelor la situaţii de urgenţă civilă a fost în acest an de 56,2 km/h, iar la incendii de 57,2 km/h.

Intervenţiile SMURD în Dâmboviţa.

Comparativ cu anul trecut, numărul intervenţiilor SMURD a crescut cu 2,7%, de la 8.264 în 2013 la 8.488 în 2014. Media intervențiilor SMURD în anul 2014 a fost de 23 de cazuri pe zi. În cele 8.488 de cazuri, SMURD a acordat ajutor medical de urgenţă sau descarcerare la 8.426 persoane. Timpul mediu de răspuns al SMURD a fost în această perioadă de 10,5 minute, în creştere faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut (9,4 min.), iar timpul mediu de intervenţie de 37,8 minute.
Timpul mediu de răspuns în mediul rural a fost de 12,9 minute, iar în mediul urban a fost de 4 minute.

Intervenţii pirotehnice în Dâmboviţa.
Urmare a misiunilor de asanare pirotehnică, în 13 localităţi din judeţ, au fost ridicate 262 muniţii/elemente de muniţie neexplodate din timpul conflictelor armate, dintre care 46 proiectile explozive cal. 30-152 mm, 6 bombe de aruncător explozive cal. 40-120 mm, 14 grenade defensive, 194 cartuşe şi 12 elemente de muniţii din dezmembrări. Muniția a fost distrusă, în condiţii de maximă securitate, în Poligonul de Garnizoană „Viorel Mărgeanu” Priseaca, utilizându-se pentru aceste operaţiuni o cantitate de 51,93 kg TNT, 36 capse detonante electrice, 8 capse detonante pitotehnice şi 23 ml fitil ordinar.

Bilant la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Activitatea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pe parcursul anului 2014 s-a desfăşurat în bune condiţii, au fost îndeplinite obiectivele stabilite, fiind monitorizată permanent situaţia din zona de competenţă a judeţului Dâmboviţa. accidentale, fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, față de cele 41 din 2013 și cele 16 din 2012.Ca urmare a adreselor primite de la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă afectate de fenomenele amintite s-au constituit, prin ordin al Preşedintelui C.J.S.U., domnul Prefect, comisii mixte de specialişti din cadrul mai multor instituţii care au consemnat în note de constatare situaţia la faţa locului şi au propus măsuri de limitare şi rezolvare a problemelor apărute în localităţile afectate.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.