Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputaţii şi senatorii PSD au depus mai multe amendamente la bugetul pe 2015

Autor:

Data: 29 decembrie 2014, 14:25

  •  
  •  
  •  

Pentru ca judeţul Dâmboviţa să primească bani pentru finanţarea celor două drumuri naţionale care străbat judeţul şi nu numai, deputaţii şi senatorii PSD Dâmboviţa au depus mai multe amendamente la bugetul pe 2015.Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi al PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu
susţine că 2015 se anunţă un an bun din punct de vedere financiar, iar judeţul va primi, se pare, pe Ordonanţa 28/2013, aproape la fel de mulţi bani cât a primit în anul 2014:„Parlamentarii au depus mai multe amendamente la bugetul pe 2015.
Le-am lucrat împreună. Sunt legate de lucrările pe care noi le avem de făcut în 2015-2016 în Dâmboviţa, unele care ţin de diverse ministere, altele care ţin de Compania Naţională de Drumuri. Suntem în discuţii la acest moment la toate ministerele pentru a ne promova proiectele care ţin de finanţarea guvernamentală. Preocuparea noastră de bază va fi legată de cele două drumuri naţionale Bâldana- Titu, Bâldana-Târgovişte-Pucioasa-Sinaia. Pentru Bâldana-Titu trebuie să facem demersuri în continuare ca să avem finanţare din fonduri europene în 2015 şi 2016”, a afiirmat preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu.Proiectul legii bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale pe 2015 au fost aprobate pe 22 decembrie de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Parlamentarii au votat bugetul de stat cu 339 voturi „pentru” şi 141 „împotrivă”, iar pe cel al asigurărilor sociale de stat, cu 329 voturi „pentru” şi 148 „împotrivă”.Bugetul pe anul viitor a fost verificat de judecătorii constituţionali. Liberalii l-au contestat pe motiv că s-ar baza pe resurse care nu există. De cealaltă parte, Guvernul reproşează opoziţiei că a pus în pericol pensiile, salariile şi indemnizaţiile mai mari din 2015. Niciodată până acum Curtea Constituţională nu a admis o sesizare care viza bugetul ţării, conceput de Executiv şi votat de Parlament. Din 1993, bugetul a fost verificat de Curtea Constituţională de nouă ori. Ultima dată, în 2013. Cele mai multe critici au vizat forma legii sau modalitatea în care a trecut prin Parlament. Curtea a respins toate plângerile. Respingerea sesizării înseamnă că legea poate fi promulgată. Preşedintele are cel mult 10 zile la dispoziţie să facă acest lucru, de la primirea deciziei Curţii. Dacă însă, judecătorii decid că legea bugetului pe 2015 este neconstituţională, actul se va întoarce în Parlament pentru eliminarea dispoziţiilor criticate de Curte.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.