Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Prefectura Dâmboviţa a mobilizat zeci de jandarmi şi pompieri care au ridicat un dig de apărare în localitatea Răscăeţi. LOCALNICII AU STAT ACASĂ

Autor:

Data: 15 decembrie 2014, 18:58

  •  
  •  
  •  

Zeci de jandarmi, pompieri şi localnici  au fost mobilizați în comuna dâmboviţeană Răscăeţi   pentru a lucra la întărirea liniilor de apărare a satelor Vultureanca şi Răscăeţi amenințate  de inundaţii ori de câte ori plouă abundant.S-a  executat un dig de apărare , pe o lungime de 50  m cu saci umpluţi cu  nisip, dale de beton şi stâlpi de beton. Digul de apărare  s-a făcut  în apropierea  pârâului Holboca, acolo unde fiecare ieşire din matcă a inundat satele Vultureanca şi Răscăeţi.Barajul este  format din 1000 de saci de nisip, peste 30 de tone de dale de beton şi zeci de stâlpi de beton scoşi din uz de către Electrica. Prefectura Dâmboviţa  a reuşit să obţină toate aceste materiale folosite la dig din sponsorizări de la diferite societăţi comerciale.  La faţa locului au fost prezenţi pe tot parcursul activităţii de îndiguire reprezentanţi de la Administrarea Bazinală a Apelor (A.B.A.) Argeş-Vedea, Sistemul Hidrotehnic Independent (S.H.I.) Văcăreşti . “Trebuie să mulţumesc Prefecturii Dâmboviţa, pompierilor şi jandarmilor dar şi localnicilor care au făcut front comun şi au participat la  ridicarea digului. Este iniţiativa domnului prefect care a luat această  decizie de mare ajutor dar provizorie.Sperăm ca anul viitor să rezolvăm cu proiectul pe care-l avem” a declarat primarul comunei Răscăeţi, Iulian Buibăr.

“Am dus treaba până la capăt .Este o fază intermediară.Totul a fost realizat  din  sponsorizări. Vom analiza aceste lucruri  şi cred că vom realize şi  proiectul iniţial în curând.Oamenii, sper să preţuiască acest efort pe care l-am făcut cu jandarmii şi pompierii dar şi cu societăţile donatoare…”a afirmat  prefectul Ioan Marinescu .

“În ultima săptămână, zi de zi am fost aici cu domnul prefect  în zonă. În urma hotârârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în data de 15.12.2014, ora 09:30, în localitatea Răscăieţi, judeţul Dâmboviţa, va avea loc o activitate de îndiguire pe pârâul Holboca, la care vor participa forţe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Basarab I” al judeţului Dâmboviţa (2 ofiţeri şi 10 subofiţeri), Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa (1 ofiţer şi 10 subofiţeri), Administrarea Bazinală a Apelor (A.B.A.) Argeş-Vedea, Sistemul Hidrotehnic Independent (S.H.I.) Văcăreşti şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (S.V.S.U.) al comunei Răscăieţi”a afirmat col. Mirel Pietreanu,comandant ISU Dâmboviţa.

“Jandarmii dâmboviţeni  împreună  pompierii şi localnicii din zonă au acţionat pentru îndiguirea pârâului Holboca care a produs în repetate  rânduri inundaţii .Acţiunea s-a desfăşurat în urma deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat cpt. Ciprian Vătăşelu,purtător de cuvânt IJJ Dâmboviţa .

 Comuna dâmbovițeană Răscăieți a fost inundată pentru a cincea oară în acest an, în urma ploii torențiale care a căzut  săptămâna trecută .În comuna Răscăeţi, judeţul Dâmboviţa, în prezenţa  domnului primar  Buibăr Iulian,  s-a constatat că în perioada 06-10.12.2014 s-au inregistrat cantitati insemnate de precipitatii ce au afectat culturile agricole, anexe gospodărești, drumul comunal și județean.Estimarea valorii pentru refacerea obiectivelor afectate este de 1.375.500 lei.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.