Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. 1 Decembrie: Familia Ilie  are un muzeu de costume populare în podul casei

Autor:

Data: 1 decembrie 2014, 16:28

  •  
  •  
  •  

Familia Ilie din Dâmboviţa  şi-a făcut un adevărat muzeu în podul casei: a strâns peste 150 de costume populare, care provin din toată ţara.Toate  costumele au o vechime foarte mare şi o valoare inestimabilă.Cristina Ilie dar şi mamaei sunt foarte mândre de ele. Pentru a-şi arăta preţuirea pentru cele 150 de costume populare, care provin din toată ţara, Cristina le-a împodobit pe fiecare în parte cu câte un papion tricolor.   Toţi românii ar trebui să poarte costumul popular de ziua lor, 1 Decembrie :  „Eu am învăţat de la cei mai mari decât mine că nu numai de 1 decembrie trebuie să ne simţim mândri că suntem români. Eu în fiecare zi fac acest lucru şi chiar port câte un obiect vestimentar popular pe unde merg, pentru că am destul de multe.
Porturile şi tradiţia românilor ar trebui păstrate cu sfinţenie, pentru că singurele bogăţii care ne-au mai rămas de la cei care nu mai sunt. Toţi românii ar trebui să poarte costumul popular de ziua lor şi de ce nu, să îşi pună un tricolor în piept, aşa cum am făcut şi eu şi aşa cum am pus la toate costumele pe care le am aici aşezate, în podul casei
”, a declarat Cristina Ilie.   Mama Cristinei îi este un sprijin de nădejde în orice face. „Eu am ajutat-o de mică pe Cristina să gândească româneşte. Am confecţionat multe papioane pentru această zi, costume pentru copii sub formă de tricolor”, a afirmat Geta Ilie.   Pe lângă colecţia de porturi populare, Cristina păstrează la loc de cinste şi diplomele pe care le-a primit de-a lungul anilor pe la festivalurile şi concursurile de muzică populară la care a participat.Luni, de 1 decembrie, mama şi fiica au împărţit zeci de papioane tricolore în centrul Târgoviştei pentru a le aduce tuturor în suflet o fărâmă de „dragoste de ţară”.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.