Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Jandarmii dâmboviţeni avansaţi în grad de Ziua Naţională a Romaniei. Jandarmul montan Catană avansat la gradul de plutonier major

Autor:

Data: 27 noiembrie 2014, 12:05

  •  
  •  
  •  

 73 de jandarmi dâmboviţeni sunt recompensaţi cu noi trese pe umeri în contul misiunilor îndeplinite.Jandarmii sunt  avansaţi în grad de Ziua Naţională de Romaniei. Prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, doi ofițeri și 71 subofițeri,  care s-au distins prin modul de executare a misiunilor şi rezultatele obţinute, au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim. Nici ceilalţi jandarmi din Dâmboviţa  nu au fost uitaţi. 24 ofițeri și 26 subofițeri au fost recompensați cu diplome de merit, 23 ofițeri și 92 subofițeri au fost recompensați cu mulțumiri și 92 subofițeri au fost recompensați cu felicitări.

Jandarmul montan Catană avansat la gradul de plutonier major

În inima munţilor, jandarmii veghează ca turiştii veniţi în staţiunile montane să petreacă vacanţe de neuitat şi fără evenimente neplăcute. Fac asta de ani buni, cu toate că, de multe ori, nimeni nu-i vede la mii de metri altitudine. Grija lor este să salveze vieţi.Plutonierul Constantin Catană , din cadrul Postului de Jandarmi Montan Peştera , este avansat în gradul următor, plutonier major  înaintea expirării stagiului minim, care s-a distins prin modul de executare a intervenţilor  în situaţii de urgenţă Constantin Catană împlineşte 31 de ani, pe data de 2 decembrie şi a intrat în rândurile jandarmilor  dâmboviţeni în anul 2006 iar la Postul Montan  Peştera a ajuns în anul 2007. A participat la numeroase acţiuni de salvare, fiind unul dintre cei mai experimentaţi jandarmi montani. În cursul anului 2014, a participat  şi la cursul de prim ajutor organizat de SMURD Pucioasa . Alături de colegii săi şi de salvamontişti a participat la salvarea  a sute de turişti care s-a accidentat în masivul dâmboviţean Bucegi . Pentru a verifica nivelul de pregătire la care se află, plutonierul   major Constantin Catană participă în mod constant la  cursusuri şi examene de perfecţionare. Zi de zi, de mai bine de şapte ani, plutonierul   major Constantin Catană urcă pe munte. A participat la sute de misiuni de salvare printre nămeţi, avalanşe sau prăpastii. Când întâlneşte turişti, se opreşte şi le dă sfaturi.Pentru el şi colegii lui, sărbătorile trec departe de familie: „Este frumos, este riscant, dar este meseria noastră pe care o iubim şi o facem cu plăcere ”, a afirmat plutonierul major Constantin Catană.Vineri, 28 noiembrie, la sediul IJJ are loc într-un cadru oficial o expunere privind însemnătatea zilei de 1 decembrie. Jandarmii nu vor lipsi nici de la paradă organizată luni pe platoul Prefecturii Dâmboviţa. Pe durata manifestărilor care vor avea loc şi în localităţile Moreni, Găeşti, Pucioasa, Titu și  Răcari, jandarmii vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru prevenirea faptelor antisociale şi desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţilor comemorative.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.