Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

309 amenzi pentru exces de viteză pe drumurile din Dâmboviţa în doar două zile

Autor:

Data: 25 noiembrie 2014, 14:40

  •  
  •  
  •  
  •  

Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare, alături de indisciplina pietonilor, constituie principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.În scopul impunerii climatului de siguranţă în trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice fără a respecta regimul legal de viteză, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi birourile/formaţiunile de profil din teritoriu au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare pe drumurile identificate cu risc de accidente.

În ultimele două zile structurile de poliţie rutieră au organizat acţiuni pe principalele artere judeţene şi naţionale ce tranzitează judeţul Dâmboviţa, în scopul prevenirii şi combaterii accidentelor de circulaţie.Atenţia poliţiştilor a fost îndreptată îndeosebi asupra conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză precum şi regulile de circulaţie în ceea ce priveşte acordarea priorităţii de trecere.Astfel, au fost constatate patru infracţiuni şi aplicate 462 de sancţiuni contravenţionale.Din totalul amenzilor, 309 au fost pentru exces de viteză şi trei pentru neacordarea priorităţii de trecere.Totodată, 69 de pietoni au fost amendaţi ca urmare a traversării părţii carosabile prin loc nepermis.Ca şi măsură complementară, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere şi au retras opt certificate de înmatriculare.
Recomandarile poliţiei pentru şoferi

Ceata impune din partea celor aflati la volan, dar si a celorlalte categorii de participanti la traficul rutier, o conduita preventiva pe toata durata deplasarii pe drumurile publice. Este necesar sa se ruleze cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor de drum, iar fiecare manevra in trafic sa se faca numai dupa o temeinica asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie sa fie reglate corespunzator.

Luminile de intalnire ale autovehiculelor sa fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care exista obligativitatea instituita prin lege. In conditii de ceata densa, trebuie folosite si luminile de ceata.Nu trebuie uitat ca cea mai periculoasa manevra pe timp de ceata este depasirea. Aceasta cu atat mai mult, cu cat cei ce depasesc pot fi surprinsi de aparitia brusca de pe sensul opus a unor autovehicule care circula fara lumini sau avand in functiune doar luminile de pozitie. De asemenea, in cazul ramanerii in pana, triunghiurile de presemnalizare trebuie asezate la o distanta mult mai mare.Reamintim obligatia conducatorilor de autovehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone sa poarte echipament de protectie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci cand executa interventii la vehiculul care se afla pe partea carosabila a drumului public.Recomandam si celorlalti conducatori auto sa poarte acest echipament, mai ales pe timp de ceata. Pietonii, biciclistii si carutasii trebuie sa fie constienti de faptul ca pe timp de ceata sunt mai greu vizibili in trafic.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.