Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul de Târgovişte, Radu Popa a fost declarat incompatibil de către ANI

Autor:

Data: 19 noiembrie 2014, 17:18

  •  
  •  
  •  

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui MIHĂILESCU PETRU ȘERBAN, Senator în Parlamentul României, precum și în cazul lui ANTAL ISTVAN și POPA RADU MIHAI, Deputați în Parlamentul României, ca urmare a deținerii simultane de funcții, contrar prevederilor legale.

1. MIHĂILESCU PETRU ȘERBAN a deținut, în perioada 19 decembrie 2012 – 24 decembrie 2013, atât calitatea de senator, cât și funcția de administrator al unei societăți comerciale.

2. ANTAL ISTVAN a deținut, în perioada 19 decembrie 2008 – 11 decembrie 2013, atât calitatea de deputat, cât și funcția de administrator al unei societăți comerciale.

3. POPA RADU MIHAI a deținut, în perioada 20 decembrie 2012 – 09 ianuarie 2014, atât calitatea de deputat, cât și funcția de administrator la două societăți comerciale.

MIHĂILESCU PETRU ȘERBAN, ANTAL ISTVAN și POPA RADU MIHAI au încălcat, astfel, dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „calitatea de senator […] deputat este incompatibilă cu: […] funcția de administrator […] la […] societățile comerciale”.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.