bestkids.ro%20

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Consiliile Judeţene din Prahova şi Dâmboviţa au pus bazele unei asocieri care are ca scop dezvoltarea de proiecte comune în infrastructură

Autor:

Data: 13 octombrie 2014, 23:37

  •  
  •  
  •  

  Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a participat astăzi, 13 octombrie, la invitația președintelui Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma și a primarului localității prahovene – Filipeștii de Pădure, Costel Murărescu, la evenimentul de inaugurare  a lucrărilor de reabilitare executate la sensul giratoriu  din intersecția de pe DJ 720 cu DJ 1011. Investiția a costat 680.849 lei, fonduri alocate de CJ Prahova, iar lucrările executate au constat în amenajarea DJ 720 și DJ 1011, realizarea a 4 insule de separare și o stație de autobuz pe DJ 720, spre municipiul Moreni.

Întâlnirea celor doi vicepreședinți de astăzi a fost marcată și printr-o conferință de presă, prilej cu care au fost aduse în prim-plan proiectele comune pe care cele două județe și le-au propus în cadrul exercițiului de finanțare europeană 2014 – 2020. Unul dintre proiecte vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport pe traseul DN 1 Târgoviște – Ulmi – Răzvad – Gura Ocniței – Moreni – limita județului Prahova spre Florești și DN 1 A, o continuare a Drumului Voievozilor, ce pornește din Prahova  și traversează localitățile: Boldești – Grădiștea – Ciorani – Drăgănești – Gherghița – Balta Doamnei, Gorgota – Tinosu – Brazi – Târgșoru Vechi –  Ariceștii Rahtivani – Filipești Târg – cu ieșire în Dâmbovița  spre Moreni și municipiul Târgoviște.

Mircea Cosma, președintele CJ Prahova: ” Încercăm să reînviem o tradiţie cultural-istorică, aceea de a reobişnui lumea să meargă in vizită Ia Cetatea de Scaun de la Târgovişte. Este un proiect care pleacă din comuna Boldeşti – Grădiştea, dar pivotează pe comuna Ciorani, unde sunt rămăşiţele strălucirii de odinioară a regatului dac al lui Dromihete. Vine prin Balta Doamnei, Gherghiţa, fostă cetate de scaun, la Tărgşorul Vechi, unde Măria Sa, Vlad Ţepeş s-a proclamat. Valorifică toată moştenirea Cantacuzinilor, in sensul că avem foarte multe proiecte europene care restaurează moştenirea Cantacuzinilor. De aici, la Moreni şi am căzut de acord că va continua până la Târgovişte şi va fi fala turismului românesc din zona Munteniei, într-un interval de timp foarte scurt.

Adrian Ţuţuianu, președintele CJ Dâmbovița: ”Ideea mea a fost aceea de a veni de la Târgovişte spre Moreni, cu o centură ocolitoare a municipiului Moreni, spre judeţul Prahova – Floreşti – DN 1 A. Pe teritoriul judeţului Dâmboviţa, lungimea drumului va fi de 20,56 km, (…)Cred că este o legătură extrem de utilă şi pentru Dâmboviţa, şi pentru judeţul Prahova. Iată că domnul Cosma a venit astăzi şi, în stilul care este cunoscut de cei care-l ştiu foarte aproape, a adăugat o notă istorică extrem de importantă, care ţine şi de promovarea, dincolo de interese economice, a unor valori culturale”.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.