Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Lucrările de la Palatul Potlogi verificate de vicepremierul Liviu Dragnea

Autor:

Data: 27 septembrie 2014, 12:27

  •  
  •  
  •  

Vicepremierul Liviu Dragnea,vineri ,26 septembrie s-a aflat în vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa.Prima oprire a fost la Potlogi. Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltãrii Regionale şi Administraţiei Publice, a lăudat proiectul de la Potlogi care prevede restaurarea Palatului Brâncovenesc, spunând că localitatea ar putea realiza un centru urban vizitat de turişti din toate colţurile ţării.
Proiectul care prevede reabilitarea întregul Palat Brâncovenesc este valoare de peste 9.5 milioane de euro. De la 1 august 2014 s-au relaut lucrările de reabilitare şi modernizare la Palatul Brâncovenesc Potlogi. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat de preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu pe data de 1 august.Palatul Brâncovenesc Potlogi este una dintre bijuteriile arhitectonice istorice din Dâmboviţa care în anul 2009 a intrat într-un amplu proiect de reabilitare cu fonduri europene însă din păcate nu a fost dus la bun sfârşit din cauza firmelor care lucrau la Potlogi, care au luat banii şi apoi au intrat în insolvenţă.
Noua conducerea a CJ Dâmboviţa a reziliat contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare de la Palatul Brâncovenesc Potlogi, cu societatea din Italia şi asociaţiile din România care au intrat în insovenţă . La momentul rezilierii contractului lucrările la palat erau realizate în proporţie de 8%.
După rezilierea contractului,CJ Dâmboviţa a comandat o expertiză de specialitate pentru a stabili valoarea şi tipul lucrărilor ce sunt de efectuat la palat după care a fost reluat procedura de relicitare şi iată că s-a ajuns să fie reluat proiectul. Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu l-a rugat în mod expres pe reprezentantul firmei câştigătoare, Paulus din Ploieşti ca principale lucrări să se execute la acoperişul Palatului .Mai mult, în permanenţă lucrările la palat sunt supravegheate de un reprezentant al CJ, vicepreşedintele Ioan Marinescu.
Viceprim-ministrul Liviu Dragnea şi-a arătat suportul pentru investiţiile în clădirile de patrimoniu, afirmând: “Este un proiect de referinţă pentru noi, iar Guvernul sprijină investiţia pe care o facem în patrimoniul cultural, pentru că patrimoniul este cel care ne spune cine suntem.”Autoritățile județene speră să redea Palatul Brâncovenesc circuitului turistic de anul viitor.Complexul brâncovenesc de la Potlogi este considerat monument istoric de importanță națională și este reprezentativ pentru arhitectura rezidențială a sfârșitului de secol XVII.
Ansamblul are o suprafață construită de 3.400 de metri pătrați și o curte de 23.000 de metri pătrați.Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi cuprinde Palatul Brâncovenesc, ruinele casei vechi, ale casei de slujitori și ale droșcăriei (șopron în care se reparau trăsurile). Curtea Brâncovenească este împrejmuită de un zid înalt de cărămidă, iar intrarea se face printr-o poarta monumentală, arcuită. În prezent, complexul architectural de la Potlogi se află în proprietatea Consiliului Județean Dâmbovița care a întreprins și proiectul de restaurare.La Potlogi, s-ar putea crea un centru urban, ca urmare a interesului turistic ce va fi creat odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare ale Palatului Brâncovenesc și bisericii domnești.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.