Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Primăriile Crângurile şi Gura Foii amendate de AEP pentru nereguli în pregătirea alegerilor

Autor:

Data: 18 septembrie 2014, 14:44

  •  
  •  
  •  

Autoritatea Electorală Permanentă a desfășurat, în perioada 8-12septembrie 2014, un număr de 148 de controale la nivel național, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. În urma acestora, au fost aplicate 83 de sancțiuni, 23 dintre acestea concretizându-se prin amenzi în cuantum total de 25.600 lei, iar 60 prin avertismente. Filiala Sud- Muntenia a AEP, care cuprinde şi judeţul nostru, a aplicat 15 sancţiuni: 8 amenzi (în valoare de 10.000 lei) şi 7 avertismente pentru încălcarea art. 50 lit. a (2) din Legea 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, pentru modificarea şi completarea Legii 67/2004, a Legii administraţiei publice 215/2001 şi a Legii 39/2004 privind Statutul aleşilor locali. Din Dâmboviţa, s-au ales cu amenzi două primării, Crângurile şi Gura Foii, şi cu avertismente alte două primării, Petreşti şi Morteni. Acestea se alătură primăriilor Răcari şi Tărtăşeşti, sancţionate cu avertismente la controalele din perioada 1-5 septembrie.Acțiunile de instruire, îndrumare și control electoral au ca principale obiective:  îndrumarea privind utilizarea Registrului electoral; verificarea modului de păstrare a registrelor cuprinzând listele electorale permanente, complementare și speciale; verificarea modului de întocmire a listelor electorale; verificarea semnării listelor electorale de către persoanele abilitate; verificarea modului de actualizare a listelor electorale; verificarea efectuării de comunicări către judecătoria competentă teritorial cu privire la modificările operate în exemplarul listei electorale existent la primărie; respectarea de către primar a obligaţiei de a pune la dispoziţia alegătorilor spre consultare a listelor electorale permanente şi de soluţionare a întâmpinărilor privind omisiunile.„Autoritatea Electorală Permanentă va continua să efectueze aceste controale pentru a pregăti cadrul potrivit desfășurării alegerilor prezidențiale de anul acesta”, se spune în comunicatul acestei instituţii.

 

 Pregătirile pentru alegerile de preşedinţie!

Autorităţile dâmboviţene  iau toate măsurile care se impun pentru buna organizare a alegerilor prezidenţiale. În vederea organizării şi desfăşurării în cele mai bune condiţii ale scrutinului electoral pentru alegerea Preşedintelui României din data de 2 noiembrie 2014, la nivelul judeţului Dâmboviţa au fost demarate activităţile cuprinse în Programul calendaristic:

– prin ordin al Prefectului au fost constituite Comisia tehnică judeţeană al şi Grupul  tehnic de lucru de pe lângă Comisia tehnică judeţeană.

– prin ordin al prefectului s-a stabilit dimensiunea ştampilei Biroului electoral judeţean şi a ştampilelor de control ale birourilor electorale ale secţiilor de votare.

Pentru buna colaborare cu autorităţile publice locale  în vederea optimizării activităţilor aferente acestui proces electoral, au fost distribuite către primari „Instrucţiunile privind calendarul principalelor operaţiuni care vor fi efectuate de primari în Registrul Electoral pe durata alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2014”., aceştia având obligativitatea  de a întocmi  şi tipări  într –un exemplar  listele electorale permanente, pe baza datelor şi informaţiilor cuprinse  în Registrul Electoral, până la data de 17 septembrie 2014.În ceea ce priveşte, plata membrilor secţiilor de votare,(2+7) în conformitate cu prevederile HG nr. 705/2014 preşedinţii secţiilor de votare şi locţiitorii acestora  vor beneficia de  indemnizaţie de 85 de lei/zi de activitate, dar nu mai  mult de 5 zile pentru primul tur de scrutin şi 4 zile pentru cel de-al doilea tur de scrutin, iar ceilalţi membri de o indemnizaţie de 65 de lei/zi de activitate, dar nu mai  mult de 3 zile pentru primul tur de scrutin şi 2 zile pentru cel de – al doilea tur de scrutin.Buletinele de vot, autocolantele şi ştampilele cu menţiunea VOTAT, vor fi asigurate de către  Ministerului Afacerilor Interne, Instituţia Prefectului urmând să achiziţioneze toate celelalte materiale necesare votării.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.