Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

50 de miliarde lei vechi primesc de la Guvern autorităţile din Dâmboviţa pentru remedierea pagubelor produse de inundații

Autor:

Data: 18 septembrie 2014, 14:41

  •  
  •  
  •  
  •  

Pe agenda şedinţei Guvernului României din data de 17 septembrie s-a regăsit şi hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezerva la dispoziția Guvernului, prevăzut în Bugetul de stat pe anul 2014, pentru unități administrativ-teritoriale afectate de calamități naturale produse de inundații. Prin Hotărârea adoptată de Guvern se aprobă alocarea sumei de 169.361 mii lei pentru remedierea pagubelor produse de inundații în județele Argeș, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea. In vederea înlăturării efectelor calamnităţilor naturale produse de inundaţii în perioada aprilie- iulie 2014, judeţului Dâmboviţa i-a fost repartizată suma de 50 de miliarde lei vechi.Potrivit preşedintelui CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu fondurile sunt utilizate pentru repararea unor poduri, drumuri judeţene drumuri comunale, drumuri săteşti şi podeţe.Inundațiile au produs în județul Dâmbovița pagube de aproape 40 milioane de lei, cele mai afectate fiind drumurile județene .Pentru perioada aprilie — iunie, pagubele înregistrate la infrastructura rutieră în județ sunt de 34,6 de milioane de lei, din care infrastructură rutieră județeană 16,8 milioane de lei. Prioritare pentru reabilitare sunt podul de la Finta şi drumurile de la Măgura şi Râu Alb.

Drumuri judeţene şi comunale afectate
În ce priveşte drumurile judeţene, sunt afectate de ploi DJ 712A în comuna Râu Alb, DJ 710 în satul Miculeşti din Pucioasa, DJ 710A în Bezdead. De furia apelor nu au scăpat nici drumurile comunale din Râu Alb, Buciumeni, Vârfuri, Vulcana Băi, Runcu şi Măneşti. Probleme sunt şi pe câteva drumuri locale, străzi şi uliţe din cinci localităţi
Eroziuni de maluri şi praguri de fund în pericol
Îngrijorătoare este şi situaţia unor baraje, râuri şi pâraie din judeţ. Au fost afectate diguri şi s-au produs eroziuni ale malurilor pe râurile Argeş, Ialomiţa, Dâmboviţa şi pe pârâul Clincioaia. Sunt afectate diguri şi eroziuni de maluri la Argeş, pe islazul de la Mărunţişu, pe Ialomiţa, în comuna Şotânga, un dig la Poiana, o eroziune de mal la Vulcana Băi, alta pe pârâul Clincioaia, comuna Runcu, şi o afectare de paluz dalat pe râul Dâmboviţa, la Poiana.

Terenuri întregi au luat-o la vale
Ca şi cum aceste necazuri nu erau suficiente, multe zone din judeţ se confruntă cu groaza alunecărilor de teren. Este vorba despre comunele Vişineşti, Runcu, Văleni, Tătărani, Bărbuleţu.

Probleme mari la Podul de la Finta

În urma precipitaţiilor abundente şi a debitelor excepţionale produse pe cursul râului Ialomiţa, ce au determinat eroziuni şi ruperi ale malurilor pe o lungime de cca 300 metri liniari, a fost avariată zona Culee – mal drept, prin scurgerea materialului de umplutură, aspecte care au condus la afectarea unei suprafeţe de aproximativ 20 mp din rampa obiectivului. În urma avariilor menţionate, s-a impus închiderea circulaţiei auto şi pietonale pe acest obiectiv şi instalarea unei semnalizări rutiere de avertizare pe ambele sensuri de drum.Consiliul Judeţean Dâmboviţa aduce în atenţia participanţilor la trafic, precum şi locuitorilor ce deţin terenuri agricole în zonă să folosească variantele ocolitoare, până la remedierea avariilor produse, acestea fiind de o complexitate deosebită, ce necesită o expertizare amănunţită a perimetrului afectat, întocmirea unei documentaţii tehnice specifice şi execuţia lucrărilor de remediere.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.