Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a inaugurat Şcoala de la Bălteni şi Şcoala de la Valea Mare

Autor:

Data: 15 septembrie 2014, 17:43

  •  
  •  
  •  

În judeţul Dâmboviţa,majoritatea unităţilor de învăţămînt sunt pregătite în vederea noului an şcolar care a început luni, 15 septembrie. Duminică, cu o zi înainte de a suna clopoţelul în şcoli, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a făcut o vizită de lucru, vizitând atât şcolile care mirose a var şi vopsea cât şi pe cele care sunt încă în lucru.Vizita a început în localitatea Conţeşti.Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie însoţit de preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele CJ, Ioan Marinescu, senatorul Leonardo Badea, inspectorul şcolar general, Luminiţa Preda,inspectorul şcolar general adjunct Ovidiu Băsceanu şi edilul Marian Alexandru a vizitat Şcoala Conţeşti care este reabilitată și modernizată pe bani europeni.Proiectul se derulează prin Programul Operațional Regional, în cadrul Axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.Contractul de finanţare are o valoare totală de 7.061.457,96 lei.
Şcoala Bălteni inaugurată de ministrul Remus Pricopie
Următoare oprire a ministrului a fost în satul Bălteni, comuna Conţeşti unde a inaugurat – Şcoala Bălteni. Şcoala Bălteni a fost cuprinsă într-un proiect finanţat în cadrul programului Regio pentru dezvoltarea infrastructurii şcolare din comuna Conţeşti,-“Reabilitare, modernizare, extindere şi echipare infrastructură educaţională – Şcoala Bălteni, localitatea Bălteni, comuna Conţeşti, judeţul Dâmboviţa”, a cărui valoare totală este de 6.903.537,40 lei.

Ministrul Remus Pricopie în inspecţie pe şantierul de la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti”
Vizita a continuat la Găeşti, unde ministrul Remus Pricopie a verificat stadiul lucrărilor privind „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti”, un proiect în valoare totală de 6.492.760,94 lei.

Şcoala de la Valea Mare reabilitată prin GAL

O altă unitate şcolară la standarde europene este şi Şcoala de la Valea Mare.Unitatea Şcolară a fost reabilitată cu fonduri europene în cadrul unui proiect accesat prin Grupul de Acţiune Locală şi seridică la o valoare de 200.000 de euro. Astfel de şcoli din întreg judeţul sunt prinse pe proiecte cu finanţare europeană.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.