Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a inaugurat Campusul preuniversitar şi Liceul Tehnologic Voineşti

Autor:

Data: 15 septembrie 2014, 0:09

  •  
  •  
  •  

După şapte ani a devenit realitate, cu toate că locuitorii din Voineşti mai rămăseseră doar cu speranţa.La Voineşti au fost inaugurate două obiective importante şi anume Campusul preuniversitar şi Liceul Tehnologic Voineşti în prezenţa ministrului Educaţiei,Remus Pricopie . Proiectul privind Modernizarea şi reabilitarea campusului preuniversitar, o nouă sală de mese şi construcţia unei săli de sport la Liceul Tehnologic Voineşti are o valoare de 1.500.000 euro. Acest proiect a fost depus pe POR axa 4.2. Modernizarea învăţământului din România. Tot în cadrul aceluiaşi proiect au fost realizate 12 garsoniere şi apartamente dotate conform standardelor europene.În aceste locuinţe vor sta elevii şi cadrele didactice.De asemenea s-a achiziţionat vesela pentru sala de mese, materialele didactice pentru sala de sport şi pentru laboratoarele de informatică,fizică şi chimie. Tot pe POR axa 4.2. este şi proiectul privind «Modernizarea şi extinderea pe verticală a Liceul Tehnologic Voineşti, proiect început în 2007 şi preluat de actualul edil, Gabriel Dănuţ Sandu în 2008. Din 2009 nu s-a mai primit finanţare. Pe data de 12 martie 2014, în ziua în care s-a deschis sesiunea, proiectul a fost depus la ADR Sud Muntenia pentru a fi preluat pe fondurile europene alocate din economiile făcute la nivel naţional pe diverse proiecte. Proiectul a fost conform, a primit finanţare, lucrările au fost finalizate şi începând de duminică, odată cu noul an şcolar îşi deschide porţile. În comparatţie cu alte investiţii din scolile dâmboviţene unde se bagă foarte mulţi bani la Voineşti s-au realizat investiţii foarte importante cu bani puţini.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a făcut o vizită de lucru şi la Conţeşti
În judeţul Dâmboviţa,majoritatea unităţilor de învăţămînt sunt pregătite în vederea noului an şcolar care începe luni, 15 septembrie.Duminică, cu o zi înainte de a suna clopoţelul în şcoli, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a făcut o vizită de lucru, vizitând atât şcolile care mirose a var şi vopsea cât şi pe cele care sunt încă în lucru.Vizita a început în localitatea Conţeşti.Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie însoţit de preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele CJ, Ioan Marinescu, senatorul Leonardo Badea, inspectorul şcolar general, Luminiţa Preda,inspectorul şcolar general adjunct Ovidiu Băsceanu şi edilul Marian Alexandru a vizitat Şcoala Conţeşti care este reabilitată și modernizată pe bani europeni.Proiectul se derulează prin Programul Operațional Regional, în cadrul Axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.Contractul de finanţare are o valoare totală de 7.061.457,96 lei.
Şcoala Bălteni inaugurată de ministrul Remus Pricopie
Următoare oprire a ministrului a fost în satul Bălteni, comuna Conţeşti unde a inaugurat – Şcoala Bălteni. Şcoala Bălteni a fost cuprinsă într-un proiect finanţat în cadrul programului Regio pentru dezvoltarea infrastructurii şcolare din comuna Conţeşti,-“Reabilitare, modernizare, extindere şi echipare infrastructură educaţională – Şcoala Bălteni, localitatea Bălteni, comuna Conţeşti, judeţul Dâmboviţa”, a cărui valoare totală este de 6.903.537,40 lei.

Ministrul Remus Pricopie în inspecţie pe şantierul de la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti”
Vizita a continuat la Găeşti, unde ministrul Remus Pricopie a verificat stadiul lucrărilor privind „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti”, un proiect în valoare totală de 6.492.760,94 lei. VIDEO

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.