Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

NICA MIREL, director executiv în cadrul Agenției Județene pentru Protecția Mediului Dâmbovița reţinuţi pentru şantaj şi luare de mită în formă continuată

Autor:

Data: 9 septembrie 2014, 19:58

  •  
  •  
  •  

Vineri,4 septembrie,procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus efectuarea urmăririi penale și reţinerea, pentru 24 de ore (începând de la data de 04.09.2014, ora 14.00, până la data de 05.09.2014, ora 14.00), a suspectului BĂNICĂ ION ORLANDO, reprezentant al S.C. RO ECOLOGIC COMBUSTIBIL ALTERNATIV S.R.L, pentru infracţiunea de dare de mită în formă continuată.
Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a reieșit că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 2012 – 2014, suspectul Bănică Ion Orlando a remis unor funcţionari cu atribuții de conducere și control din cadrul Agenției pentru protecția Mediului Dâmbovița și Gărzii de Mediu Dâmbovița, sume de bani și bunuri în schimbul „protecţiei” pe care aceștia au asigurat-o agentului economic S.C. RO ECOLOGIC COMBUSTIBIL ALTERNATIV S.R.L. cu prilejul controalelor efectuate referitor la modul de preluare, depozitare şi procesare a deşeurilor la punctul de lucru Fieni, inclusiv prin furnizarea de informații nedestinate publicității.
Suspectului Bănică Ion Orlando i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile formulate, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Astăzi,9 septembrie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, a inculpaților:
RIZEA VIRGIL VALENTIN, comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată.

NICA MIREL director executiv în cadrul Agenției Județene pentru Protecția Mediului Dâmbovița, la data faptelor, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile concurente de:
– şantaj;
– luare de mită în formă continuată;

Din ordonanţele de reţinere întocmite de procurori a reieşit că, în cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada aprilie 2013 – iunie 2014, inculpații Rizea Virgil Valentin și Nica Mirel au primit de la inculpatul Bănică Ion Orlando, director de producție la S.C. RO ECOLOGIC COMBUSTIBIL ALTERNATIV S.R.L. București – Punct de lucru Fieni, în mod repetat, sume de bani și bunuri în cuantum total de circa 5.000 de lei și respectiv 2500 lei, pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, să favorizeze societatea, inclusiv prin tolerarea încălcărilor prevederilor legale în materia protecției mediului constatate.
Totodată, în perioada decembrie 2013 – iulie 2014, prin acte de amenințare cu darea în vileag a unor nereguli constatate în activitatea derulată de S.C. RO ECOLOGIC COMBUSTIBIL ALTERNATIV S.R.L. – Punct de lucru Fieni, inculpatul Nica Mirel i-a determinat pe reprezentanții agentului economic să încheie un contract de prestări servicii de publicitate cu o societate comercială.Este de menționat faptul că inculpații Rizea Virgil Valentin și Nica Mirel sunt suspectați și de săvârșirea altor fapte de aceeași natură.
Inculpaților RIZEA VIRGIL VALENTIN și NICA MIREL, li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentați, la data de 09 septembrie 2014, Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.