Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Dâmboviţa : Ministrul Liviu Dragnea a semnat două contracte pe POR, unul la Voineşti şi altul la Gura Şuţii şi a înmânat 31 de contracte încheiate prin PNDL

Autor:

Data: 5 septembrie 2014, 22:15

  •  
  •  
  •  

Vicepremierul Liviu Dragnea în judeţul nostru a marcat două evenimente majore pentru comunitate. Astfel, un prim punct a fost atins prin predarea cheilor celor 12 microbuze şcolare, după care a urmat semnarea a  două contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2014 pentru reabilitarea  a două unităţi şcolare. În judeţul Dâmbovița, două proiecte de infrastructură educaţională au primit fonduri europene pentru implementare. Este vorba de proiectul pentru reabilitarea Grupului Şcolar Agricol Voineşti, în valoare totală de circa un milion de lei, din care valoarea alocării nerambursabile este de 634.081 de lei şi de lucrările pentru modernizarea şcolii cu clasele I-VIII din satul Gura Şuţii. Lucrările sunt estimate la 729.602,97 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate este de 573.810 lei. Proiectele se derulează în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2014 (POR). Acesta a adăugat că Guvernul are în derulare un amplu program cu finanțare europeană vizând finalizarea lucrărilor de reabilitare a peste 500 de școli la nivel național, opt dintre acestea fiind dinDâmboviţa . Liviu Dragnea a precizat că este vorba de proiecte începute în perioada 2007-2009, dar nefinalizate: ” S-au mutat 240 de milioane de euro de la Programul de Transport și de la Programul de mediu și au venit la noi și am preluat în finanțare (prin Programul Operațional Regional n.r.) școlile începute în anii precedenți, numai cele care aveau ca beneficiari consiliul local… Discutăm de peste 500 de școli care au intrat în finanțare și pentru care lucrările se vor termina cât de curând“, a subliniat Liviu Dragnea .Vicepremierul a înmânat şi 31  de contracte de finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) vizând modernizarea de drumuri comunale, sistemele de alimentare cu apă și canalizare,  reabilitare şi modernizare drumuri judeţe beneficiari fiind 20 comune din județul Dâmboviţa şi CJ Dâmboviţa Liviu Dragnea a atras atenția primarilor că implementarea acestor proiecte va fi controlată pentru ca lucrările să fie de calitate, iar banii să nu fie risipiți:” Vreau să vă rog pe toți primarii să dați importanță modului cum se execută aceste lucrări. Fac tot ce pot pentru administrația locală, dar în același timp vă asigur că vor fi controlate la sânge și procedurile și modul cum se execută lucrările, pentru că nu mai vrem ca banii să fie risipiți, nu mai vrem ca după ce se termină o lucrare să nu poată să fie folosită. Tot ce ce facem este pentru cetățeni și rolul nostru și al dumneavoastră este ca lucrarea să fie de calitate. Să urmăriți cu atenție ce face firma constructoare, pentru că vor fi controale“, a declarat, la înmânarea contractelor, vicepremierul.

Dragnea a mai menționat că un alt program al Guvernului vizează reabilitarea a 150 de cămine culturale la nivel național, nouă dintre ele fiind din Dâmboviţa.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.