Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Un cal scăpat de sub control a avariat mai multe autoturisme în centrul oraşului Târgovişte

Autor:

Data: 13 august 2014, 13:43

  •  
  •  
  •  

Nu le venea să creadă ce văd cu ochii, parcă trăiau într-un film şi nu realitatea.Pe străzile municipiului Târgovişte, un cal scăpat de sub control, legat la o căruţă, a avariat mai multe autoturisme în centrul oraşului. Se pare că propietarul l-a lăsat nesupravegheat pe un câmp, iar animalul a dat bir cu fugiţii pe străzi. Pagubele se ridică la câteva mii de lei.Proprietarii maşinilor avariate povestesc că animalul galopa ca un nebun pe străzile municipiului Târgovişte.Unii dintre ei erau chiar în maşină în momentul în care animalul i-a lovit ca un trăznet.Animalul aparţine unui bărbat de etnie romă care locuieşte la marginea oraşului. El le-a spus poliţiştilor că l-a scăpat câteva minute din ochi.Pentru că nu şi-a putut stăpâni animalul, propreitarul va fi amendat cu 800 de lei. Cât despre proprietari, aceştia vor suporta singuri pagubele, dacă nu vor alege să îl dea pe bărbat în judecată.

Animalele lăsate libere, un pericol permanent pe şosele

Pe şoselele dinDâmboviţa , atât în zona satelor, cât şi a oraşelor, poţi vedea la orice pas câini ce fac slalom printre maşini, forţându-i adesea pe şoferi să frâneze brusc. Probleme sunt şi cu caii “uitaţi” după înserat la marginea drumului, dar şi cu cirezile de vaci nesupravegheate. Nu puţine au fost cazurile când şoferi şi motociclişti şi-au pierdut vieţile în urma unor accidente grave în care vinovate au fost… animalele.

Cai “uitaţi” pe drumul public

Pe lângă problema câinilor maidanezi care străbat străzile la întâmplare, luându-i, nu o dată, prin surprindere pe şoferi, un alt pericol în trafic îl constituie caii şi vacile.Potrivit Codului Rutier în vigoare, sunt interzise accesul şi deplasarea vehiculelor cu trac­ţiune animală, a animalelor de povară, de tracţiune sau de călărie, precum şi a animalelor izolate sau în turmă pe drumurile naţionale, în municipii şi pe drumurile la începutul cărora există indicatoare de interzicere a accesului. În aceste cazuri, autorităţile administraţiei publice locale sunt obligate să amenajeze drumuri laterale destinate circulaţiei acestora, potrivit compe­tenţelor stabi­lite prin lege. Pentru a circula pe drumurile publice pe care accesul le este permis, animalele, vehiculele trase sau împinse cu mâna, animalele de povară, de tracţiune şi de călărie vor avea câte un conducător, iar vehiculele cu tracţiune animală vor fi echipate şi cu mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente, în conformitate cu prevederile regulamentului.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.