Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Registrul Auto Român Dâmboviţa verifică autovehiculele care ar putea pune în pericol siguranță în trafic

Autor:

Data: 12 august 2014, 11:03

  •  
  •  
  •  

În intervalul 1 ianuarie – 31 iulie 2014 inspectorii Registrului Auto Român împreună cu reprezentanții Poliției Române au controlat în trafic, la nivelul județului Dâmbovița, 1.279 vehicule.

Dintre acestea, la 62,16% au fost constatate diferite neconformități de natură tehnică sau legate de acte. Din totalul vehiculelor cu probleme 45,82% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (proasta funcționare a dispozitivelor de iluminare și semnalizare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcție, defecțiuni ale sistemului de frânare). Din procentul de 45,82 de vehicule cu probleme, inspectorii RAR au considerat că 16,5% prezintă pericol iminent de accident. În aceste situații una dintre măsurile luate este reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Alte probleme constatate în trafic de inspectorii RAR au fost:
– depășirea nivelului maxim admis de poluare (23,96%)
– probleme legate de identificare (4,77%)
– neconformități din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (1,95%) – ITP expirat sau fals
Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni. Parcul auto național are în momentul de față aproximativ 5.700.000 de vehicule din care 4.485.000 sunt autoturisme.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.